KSI naar de rechter! Huurt na verlies tegen Tommy Fury dure advocaat in Boks Nieuws
Boks Nieuws

KSI naar de rechter! Huurt na verlies tegen Tommy Fury dure advocaat in

KSI naar de rechter! Huurt na verlies tegen Tommy Fury dure advocaat in

KSI huurt advocaat in na controversieel verlies tegen Tommy Fury en vecht om resultaat om te draaien. KSI begint juridische strijd om zijn verlies tegen Tommy Fury aan te vechten.

Boksinfluencer KSI heeft een advocaat in de arm genomen en begint een juridische strijd om zijn verlies tegen Tommy Fury in Manchester van afgelopen weekend aan te vechten. Fury won de strijd op zaterdagavond met een unanieme beslissing tegen KSI. Echter, als gevolg van een fout op een scorekaart, werd het resultaat op de avond zelf aangekondigd als een meerderheidsbeslissing.

KSI's manager, Mams Taylor, heeft bevestigd dat ze het juridische proces zijn gestart om het controversiële resultaat aan te vechten bij de Professional Boxing Association, die de strijd heeft gesanctioneerd. Taylor plaatste op X (voorheen bekend als Twitter): 'KSI heeft een advocaat in de arm genomen die de PBA gisteren heeft geadviseerd dat hij het resultaat van de strijd zal aanvechten (lees verder onder video).

'Om voor de hand liggende redenen zullen we niet openbaar in detail treden over het beroep en de procedure volgens de regels van de PBA laten verlopen. Desnoods gaan wij naar de rechter. "

Controversiële winst voor Fury

Fury won ondanks een puntaftrek voor het slaan rond het achterhoofd in hun confrontatie in de AO Arena in Manchester. Na de straf beweerde Fury dat KSI niet op dezelfde manier werd gewaarschuwd voor vastklampen tijdens hun gevecht.

'Ik vond het belachelijk,' zei Tommy. 'In professionele gevechten, echte gevechten, mag je een paar overtredingen maken. De eerste keer dat ik het deed, meteen een punt eraf. 'Maar hij kreeg geen punten aftrek voor het vasthouden gedurende het hele gevecht. Hoe zit dat?"

Nauwkeurigheid van stoten in het geding

De 24-jarige winnaar deelde meer stoten uit en landde meer treffers, maar KSI was nauwkeuriger met zijn stoten, met een precisie van 31% van zijn pogingen, vergeleken met Fury's 25%. Direct na de wedstrijd waarschuwde KSI dat hij in beroep zou gaan, en dat is nu werkelijkheid geworden.

Fury's eigen vader en broer meenden dat KSI als winnaar kon worden aangekondigd na het gevecht van zaterdagavond, terwijl UFC-ster Israel Adesanya ook tot degenen behoorde die vonden dat de 30-jarige Londenaar de betere vechter was die avond. De belangrijkste kanshebbers voor KSI's volgende gevecht zijn zowel Conor McGregor als Jake Paul.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws