Oud Tyson Fury rivaal biedt zich aan voor boksclash met Oleksandr Usyk Boks Nieuws
Boks Nieuws

Oud Tyson Fury rivaal biedt zich aan voor boksclash met Oleksandr Usyk

Oud Tyson Fury rivaal biedt zich aan voor boksclash met Oleksandr Usyk

Deontay Wilder de voormalig WBC-zwaargewicht kampioen heeft aangeboden om in te vallen en tegen Usyk te vechten nu de wedstrijd met Tyson Fury is verdampt.

De voormalige kampioen staat te popelen om de ring weer in te gaan. en ziet nu een kans ontstaan. "Als Oleksandr Usyk beschikbaar is, zal Deontay Wilder er in een oogwenk mee akkoord gaan", vertelde Wilder's manager Shelly Finkel.

Boksicoon Wilder is zonder enige verplichting en de 37-jarige zoekt naar zijn volgende uitdaging. Nu Usyk echter niet met Fury vecht, is de kans groot dat hij de weg van de verplichte verdediging zal kiezen. Wat zou betekenen dat hij zijn WBA-titel zal moeten verdedigen tegen Daniel Dubois.

Deontay Wilder biedt zich aan voor boksclash met Oleksandr Usyk

De deal tussen Fury en Usyk liep stuk. Het probleem is de rematch-clausule. Usyk, die bereid bleek te zijn om een 70-30 verdeling van het geld ten gunste van Fury te accepteren, had gevraagd om een 70-30 verdeling in zijn voordeel in de rematch als hij Fury zou verslaan in de eerste wedstrijd.

Fury heeft gevraagd om een 50-50 verdeling in de rematch als hij de eerste wedstrijd verliest. Als Fury de eerste wedstrijd wint, wil Fury een andere 70-30 verdeling in zijn voordeel in de rematch. Dit kwam niet goed aan bij de Oekraïner en deze trok zich terug.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws