Boksicoon Oleksandr Usyk uit de gevarenzone na beschuldigingen verslagen tegenstander Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksicoon Oleksandr Usyk uit de gevarenzone na beschuldigingen verslagen tegenstander

Boksicoon Oleksandr Usyk uit de gevarenzone na beschuldigingen verslagen tegenstander

Oleksandr Usyk is vrijgesproken van beschuldigingen van het expres neergaan in zijn gevecht tegen Daniel Dubois, nadat de World Boxing Association oordeelde dat de klap van Dubois als een stoot onder de gordel werd beschouwd.

In het gevecht verdedigde Usyk zijn WBA, WBO, IBF en WBC-titels tegen de Britse zwaargewicht Dubois eerder dit jaar. Hoewel er discussie was over de stoot, duurde het meer dan vier minuten voordat Usyk herstelde, wat leidde tot discussie over de geldigheid van de knock-out. Promotor Frank Warren beweerde dat de stoot legaal was en dat de lange hersteltijd een knockout betekende.

Usyk speelde niet vals in wedstrijd met Daniel Dubois

Usyk weerlegde deze beweringen en beweerde dat hij zou zijn opgestaan als de scheidsrechter een telling was begonnen om het gevecht te beëindigen. Ondanks een beroep van Warren aan de WBA, werd de uitspraak van het gevecht gehandhaafd, waarbij de WBA het niet eens was met het standpunt dat het gevecht als no-contest of als herkansing moest worden beschouwd.

Kampioen Usyk domineerde over het algemeen Dubois in het gevecht voordat hij de verplichte uitdager stopte. De beslissing opent de deur voor Usyk om zich te richten op een gevecht met WBC-kampioen Tyson Fury in 2023 of 2024. Als Usyk onbetwiste kampioen wordt, staan ook gevechten tegen Filip Hrgovic en Zhilei Zhang op het spel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws