Badr Hari spreekt waar anderen zwijgen: 'Dit is bijzonder triest en weerzinwekkend' Nieuws
Nieuws

Badr Hari spreekt waar anderen zwijgen: 'Dit is bijzonder triest en weerzinwekkend'

Badr Hari spreekt waar anderen zwijgen: 'Dit is bijzonder triest en weerzinwekkend'

Badr Hari, de Marokkaans-Nederlandse kickbokslegende, heeft zijn stem laten horen in een hartstochtelijk pleidooi voor vrede in het door conflict verscheurde Midden-Oosten. In een tijd waarin velen nog aarzelen om politiek getinte onderwerpen aan te snijden, heeft Hari de moed getoond om de trieste situatie tussen Israël en de Palestijnen niet onbesproken te laten.

Kickbokslegende Hari wijst op de grimmige realiteit van het beleg van Gaza, waar momenteel twee miljoen Palestijnen vastzitten in een onmenselijke situatie. Hij betoogt dat we deze situatie niet langer kunnen negeren, noch kunnen we het onbewuste bevel van de Israëlische autoriteiten om een miljoen mensen uit Noord-Gaza te evacueren zonder gevolgen accepteren.

"Het is bijzonder triest en weerzinwekkend om al deze beelden te zien van geweld waarbij onschuldige mensen betrokken zijn..." zegt Hari, en vervolgt met een emotionele noot: "Ik wil eerst mijn oprechte deelneming betuigen aan al diegenen die een dierbare hebben verloren in deze bloedige week."

Hoe kunnen we dan zo'n situatie accepteren?

De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid geuit over de verwoestende humanitaire gevolgen van een dergelijke gedwongen beweging en roepen op tot herroeping van het bevel. Hari voegt eraan toe: "Hoe kunnen we dan zo'n situatie accepteren? Dit onbewuste besluit van de Israëlische autoriteiten zal alleen maar leiden tot ongekende mate van ellende en de mensen in Gaza verder de afgrond in drijven waaruit niets goeds zal uitkomen."

badr hari

Hari bekritiseert ook het apartheidssysteem dat in de regio heerst en stelt dat het de verantwoordelijkheid van iedereen is om deze cirkel van geweld te doorbreken. Hij benadrukt dat een hele bevolking veroordelen nooit vrede zal brengen. Voor Hari is de enige echte oplossing voor het Midden-Oostenconflict de vorming van een volledig soevereine Palestijnse staat. Hij benadrukt dat deze oplossing nu meer dan ooit cruciaal is.

Tragische gebeurtenissen

"De oplossing van dit historische conflict en de verdediging van het Palestijnse volk zouden niet minder belangrijk moeten zijn dan het conflict in Oekraïne," zegt Hari. "Waarom zou de internationale gemeenschap voor Palestijnen accepteren wat onaanvaardbaar was voor Oekraïens: bombarderen op burgers, ontnemen van basisbehoeften zoals water, elektriciteit of voedsel?"

In deze tijd van tragische gebeurtenissen roept Badr Hari op tot een einde aan het geweld en tot een rechtvaardige vrede waarin het Palestijnse volk hun verlangen naar waardigheid, vrijheid, soevereiniteit en gerechtigheid kan verwezenlijken. Hari's moedige standpunt herinnert ons eraan dat sporters niet alleen op de ring vechten, maar ook daarbuiten een krachtige stem kunnen hebben om verandering teweeg te brengen. We hopen dat zijn oproep tot vrede gehoor vindt en dat de wereld blijft streven naar een rechtvaardige en billijke oplossing voor het Midden-Oostenconflict.

8 claps
8 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws