Boksicoon Manny Pacquiao moet 5 miljoen boete betalen aan managementbureau wegens wanprestatie Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksicoon Manny Pacquiao moet 5 miljoen boete betalen aan managementbureau wegens wanprestatie

Boksicoon Manny Pacquiao moet 5 miljoen boete betalen aan managementbureau wegens wanprestatie

Manny Pacquiao heeft een rechtszaak tegen Paradigm Sports verloren en moet daarom 5,1 miljoen dollar aan de managementgroep betalen. De jury in Orange County, Californië, heeft het bedrijf in het gelijk gesteld voor een schending van de overeenkomst die was aangegaan met de veteraan bokser.

De jury heeft Pacquiao niet alleen veroordeeld tot het terugbetalen van 3,3 miljoen dollar die Paradigm hem als voorschot had gegeven, maar ook tot het betalen van 1,8 miljoen dollar aan schadevergoeding en ten minste 2 miljoen dollar aan advocaatkosten. Daarnaast moet de bokser ook nog 10 procent rente per jaar betalen over het vonnis dat ruim drie jaar duurde.

Volgens Audie Attar, de CEO van Paradigm Sports, is het bedrijf erg blij met de uitspraak van de jury. "We hopen dat Manny een les heeft geleerd van het vonnis en in de toekomst zal handelen met meer eerlijkheid en integriteit dan bij zijn behandeling van Paradigm." De rechtszaak werd aangespannen nadat Paradigm Sports, hetzelfde bureau dat de onder ander UFC-superster Conor McGregor en Glory Kampioen Rico Verhoeven vertegenwoordigt.

Manny Pacquiao heeft zich schuldig gemaakt aan wanprestatie

Paradigm beweerde dat het aan het onderhandelen was met Pacquiao voor een gevecht tegen de viervoudig bokskampioen Mikey Garcia. De wedstrijd viel uiteen nadat zakenpartners van Pacquiao, waaronder zijn lange tijd adviseur Sean Gibbons en Winchell Campos, ingrepen. Waarna de bokser in plaats daarvan voor Al Haymon's Premier Boxing Champions tekende voor een gevecht tegen Errol Spence.

Hierop volgde de aanklacht tegen Pacquiao, waarmee Paradigm schadevergoeding eiste en tegelijkertijd Garcia als klant verloor. Uiteindelijk moet Pacquiao nu meer dan 8 miljoen dollar betalen na het verliezen van de rechtszaak. De jury vond namelijk dat de 44-jarige bokser zich schuldig heeft gemaakt aan wanprestatie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws