Glory's Boughanem schittert zaterdag in Alkmaar: 'Terug naar de basis' Nieuws
Nieuws

Glory's Boughanem schittert zaterdag in Alkmaar: 'Terug naar de basis'

Glory's Boughanem schittert zaterdag in Alkmaar: 'Terug naar de basis'

Youssef Boughanem betreedt op zaterdag 25 mei voor het eerst de kooi van BRAVE Combat Federation tijdens BRAVE CF 83 in Nederland. Hij staat in de Hoornse Vaart Alkmaar tegenover lokale favoriet Anando Amoksi tijdens zijn langverwachte terugkeer naar mixed martial arts.

Na het winnen van vrijwel alle titels in kickboksen en Muay Thai, maakte Youssef Boughanem eerder dit jaar de overstap naar mixed martial arts. Hij behaalde een knock-out overwinning in Frankrijk en zal nu zijn tweede MMA-gevecht aangaan op BRAVE CF 83. Tijdens Glory 91 Parijs vorige maand maakte Boughanem zijn debuut bij de kickboks organisatie met een winst op Stanislav Kazantsev.

Voor Youssef is de weg naar BRAVE CF 83 meer dan alleen een professionele mijlpaal; het is verweven met zijn persoonlijke leven. Zijn opmerkelijke successen in vechtsport hebben niet alleen zijn eigen leven getransformeerd, maar hebben ook een significante impact gehad op zijn familie.

Vechtsport Familie: Gevlucht naar Thailand op 17-jarige Leeftijd

Youssef begon al op jonge leeftijd met Muay Thai in België. Na het overlijden van zijn ouders was zijn ambitie om groot te worden zo sterk dat hij België verliet. Op 17-jarige leeftijd na een tweede plaats in een toernooi in Nederland, gebruikte hij zijn prijzengeld om een enkeltje naar Thailand te kopen met zijn jongere broer, Yassine Boughanem.

De begintijd in Thailand was een uitdaging voor de Boughanem-broers. Ze moesten hard werken om rond te komen en werden geconfronteerd met tegenslagen. Hun harde werk werd echter beloond toen Youssef's talent en vastberadenheid hem naar talloze titels leidde, waarmee hij een indrukwekkende carrière in Muay Thai opbouwde.

Familie Succes in Vechtsport: Broer en Zoon Volgen in Voetsporen

Youssef's successen hebben een positieve invloed gehad op zijn familie. Zijn jongere broer Yassine volgde in zijn voetsporen en werd wereldkampioen Muay Thai in het zwaargewicht. Net als zijn broer is ook Yassine overgestapt naar MMA.

Daarnaast is ook Youssef's zoon, Yousri Boughanem, een weg aan het banen in de vechtsport, in navolging van zijn vader. Yousri's toewijding aan de sport is zo groot dat hij in Youssef's hoek zal staan tijdens BRAVE CF 83. Samen met zijn coach Samart hoopt hij op overwinning.

"Ik heb een geweldig team dat me helpt lijden", aldus Youssef.

Terugkeer naar Nederland: Nieuw Hoofdstuk voor Familie Boughanem

Terug in Nederland, de plek waar hij ooit het geld verdiende om naar Thailand te verhuizen, staat Boughanem nu op het punt om een nieuw hoofdstuk te beginnen in zowel zijn professionele carrière als de reis van zijn familie.

BRAVE CF 83, georganiseerd in samenwerking met Enfusion's ECE MMA, is het derde evenement van het jaar 2024 voor BRAVE Combat Federation en markeert het tweede evenement van BRAVE CF's 2024 Europa tour.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws