Bokswereld in SHOCK! Ryan Garcia gepakt op doping na Devin Haney wedstrijd Nieuws
Nieuws

Bokswereld in SHOCK! Ryan Garcia gepakt op doping na Devin Haney wedstrijd

Bokswereld in SHOCK! Ryan Garcia gepakt op doping na Devin Haney wedstrijd

Ryan Garcia de Amerikaanse bokssensatie is betrapt op doping voor zijn recente gevecht tegen Devin Haney. Waarop hij ook op zichzelf wedde en 12 miljoen win.

Het sprookjesverhaal van Ryan Garcia tegen Devin Haney krijgt een nare nasmaak. Garcia is volgens berichten positief getest op het verboden middel ostarine in twee dopingtesten van de Voluntary Anti-Doping Association (VADA) rondom zijn gevecht tegen Haney op 20 april.

Ostarine aangetroffen in pre- en post-fight test

De gerenommeerde boksjournalist Dan Rafael bracht het nieuws woensdag als eerste naar buiten. Garcia testte positief in een urinetest voor de wedstrijd op 19 april, evenals in een urinetest na de wedstrijd op 20 april.

In zijn monster van 19 april werd ook "een positieve screening gevonden, maar niet bevestigd" voor 19-Norandrosterone, een metaboliet van nandrolon en boldionon. Dit resultaat wacht op nadere analyse via Isotope Ratio Mass Spectrometry (IRMS).

Ostarine is een selectieve androgene receptor modulator (SARM) die in het verleden al vaker in verband is gebracht met besmette supplementen.

Garcia ontkent gebruik van prestatiebevorderende middelen

De 25-jarige Garcia versloeg Haney in een verrassend dominante wedstrijd, waarbij hij de WBC-kampioen drie keer naar de grond stuurde op weg naar een overwinning op basis van een meerderheidsbeslissing. Garcia reageerde woensdag furieus op het nieuws door elk gebruik van prestatiebevorderende middelen krachtig te ontkennen.

"Nepnieuws", aldus Garcia op X Spaces. "Geloof deze idioten niet, man. Ik heb n贸贸it in mijn leven stero茂den gebruikt. ... Als ze deze informatie hadden, hadden ze dit v贸贸r de wedstrijd moeten publiceren. Want waarom zou je een bedrieger de ring in laten stappen?"

Jullie kunnen allemaal mijn ballen likken

"Precies. Ineens win ik en dan brengen ze het naar buiten? Ruikt naar een smerig spelletje. Ik weet in mijn hart dat ik niet heb vals gespeeld, dus ik ga dit belachelijke verhaal blijven ontkennen. Dit is verdomd grappig. Uiteindelijk ben ik absoluut onschuldig."

"Ze bedriegen door mijn overwinning te proberen af te pakken. Sodemieter op. Sodemieter op met die klootzakken. Zeg ze dat ze mijn ballen likken. Ik heb Devin Haney eerlijk en rechtvaardig verslagen. Jullie kunnen mijn ballen likken. Alle klootzakken die zeggen dat ik heb valsgespeeld, jullie kunnen allemaal mijn ballen likken. Ik heb n贸贸it een dag in mijn leven valsgespeeld. Nooit gedaan, en zal ik n贸贸it fucking doen. Zo ben ik niet. Feiten."

Garcia plaatste ook een video waarin hij zijn onschuld staaft, evenals een foto van "Ashwagandha-wortel" met de tekst: "Sorry, had dit misschien niet moeten innemen."

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws