Afgelast! Tyson Fury tegen Oleksandr Usyk bokswedstrijd gaat definitief niet door Boks Nieuws
Boks Nieuws

Afgelast! Tyson Fury tegen Oleksandr Usyk bokswedstrijd gaat definitief niet door

Afgelast! Tyson Fury tegen Oleksandr Usyk bokswedstrijd gaat definitief niet door

Tyson Fury tegen Oleksandr Usyk op 29 april in Wembley Stadium in Londen is definitief afgelast. Gesprekken tussen beide partijen zijn afgebroken.

Dit meldden bronnen verbonden aan beide vechters aan ESPN. De partijen waren eerder deze maand al akkoord gegaan over een verdeling van 70-30 in het voordeel van Fury voor de netto-inkomsten, maar Fury en Usyk konden niet overeenkomen over andere materiële clausules die cruciaal zijn voor de deal naast deze verdeling, aldus bronnen.

Bokswedstrijd Tyson tegen Oleksandr Usyk definitief van de baan

Usyk, een 35-jarige Oekrainer, heeft zijn trainingskamp volgens bronnen afgesloten en zal samenzitten met zijn team om zijn volgende partij te plannen. "Hoeveel Usyk ook inging op compromissen, hij werd steeds verder onder druk gezet", aldus Usyk's manager Egis Klimas.

Usyk bezit de WBA, WBO en IBF zwaargewicht titels en Fury is de WBC-kampioen in het zwaargewicht. Er staan drie verplichte uitdagers klaar om hun kans te wagen tegen Usyk, maar de Engelse Daniel Dubois staat als eerste als eerste in de rij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws