Tyson Fury begint aan trainingskamp voor Usyk gevecht: 'Ik heb maar 6 weken nodig' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Tyson Fury begint aan trainingskamp voor Usyk gevecht: 'Ik heb maar 6 weken nodig'

Tyson Fury begint aan trainingskamp voor Usyk gevecht: 'Ik heb maar 6 weken nodig'

Tyson Fury heeft aangekondigd dat hij een zes weekse trainingskamp begint om het op te nemen tegen WBA, WBO en IBF wereldkampioen Oleksandr Usyk.

Boksicoon Fury, die de WBC-titel bezit, werkt naar een datum van 29 april toe voor de vier-wereldtitels clash. Zijn aankondiging komt een dag nadat de WBA op het laatste moment werd geïnformeerd om geen andere plannen te maken voor Usyk, omdat het paar eindelijk overeenstemming had bereikt om te vechten.

'The Gypsy King' postte een video op Instagram van hemzelf joggen op Morecambe Bay, waarin hij fans vertelde dat hij niet meer dan zes weken voorbereiding nodig had. Als het inderdaad zijn eerste trainingsdag is, moet de WBC-kampioen weinig vertrouwen hebben gehad in de onderhandelingen tot gisteren. Of hij neemt de voormalige onbetwiste cruisgewicht wereldkampioen licht op, iets waar zijn Britse rivaal Anthony Joshua hem tegen zou waarschuwen.

De beer is los bij Tyson Fury en start met trainen voor Usyk

Na weken van relatief somber en negatief nieuws, stemde Usyk die sinds december in training is er publiekelijk mee in om slechts 30% te krijgen voor de wedstrijd, over wat Fury had gezegd dat een deal breaker was. Hoewel veel fans hun hotels in de buurt van Wembley zullen uitstellen tot een officiële aankondiging, lijkt het er nu eindelijk op dat er vooruitgang is in de zoektocht naar een onbetwist wereldkampioenschap.

Als alles nu zoals gepland verloopt, zal het 70/30 contract worden opgesteld en ondertekend voordat de bevestiging van wat waarschijnlijk de grootste wedstrijd in boksen is. Als dingen opnieuw dreigen in te storten, zouden fans alle vertrouwen in de sport kunnen verliezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws