WWE verliest superster: John Cena gaat met pensioen! Pro Wrestling
Pro Wrestling

WWE verliest superster: John Cena gaat met pensioen!

WWE verliest superster: John Cena gaat met pensioen!

In een verrassende aankondiging tijdens het WWE Money in the Bank evenement in Canada heeft John Cena laten weten te stoppen met wedstrijden in de World Wrestling Entertainment. De 47-jarige Amerikaan die al 18 jaar acteert naast zijn worstelcarrière zal in 2025 afscheid nemen van de ring in een welverdiende farewell tour.

Cena wordt gezien als één van de beste professionele worstelaars aller tijden. Sinds zijn debuut bij WWE in 2001 wist hij maar liefst 16 keer Wereldkampioen te worden.

Voor duizenden verbaasde fans in Toronto kondigde hij zijn pensioen aan: "Vanavond kondig ik officieel mijn afscheid van WWE aan." De fans reageerden met luid "Thank you Cena" geroep, waarop hij antwoordde: "Wat een ongelooflijk gebaar van vriendelijkheid."

16-voudig Wereldkampioen trekt zich terug in 2025

Gekleed in een t-shirt met de tekst "The Last Time is Now" en zijn kenmerkende "jorts" (denim shorts), bedankte hij de WWE fans voor "het me laten spelen in het huis dat jullie gebouwd hebben voor al die jaren".

Tijdens een latere persconferentie gaf hij aan, ondanks fysieke ‘slijtage’, op een bepaalde manier toch betrokken te willen blijven bij de WWE familie.

Einde van een tijdperk

Naast zijn worstelcarrière brak Cena in 2006 door als acteur met een hoofdrol in The Marine. Sindsdien speelde hij in meerdere grote films zoals The Suicide Squad, Fast & Furious 9 en "Teenage Mutant Ninja Turtles". Vanaf 2018, toen zijn acteercarrière serieus van de grond kwam, is hij part-time actief geweest bij WWE.

Dit jaar zorgde hij nog voor opschudding door – op een strategisch geplaatste envelop na – naakt te verschijnen in een sketch tijdens de Academy Awards. De Amerikaan is daarnaast ook de meest gevraagde celebrity aller tijden onder kinderen met de Make-A-Wish Foundation. Hij is zelfs recordhouder in het Guinness World Book of Records voor het meeste aantal vervulde wensen van ernstig zieke kinderen via Make-A-Wish.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws