Sensatie in Tokio: Stoyan Koprivlenski K-1 kampioen na harde strijd Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Sensatie in Tokio: Stoyan Koprivlenski K-1 kampioen na harde strijd

Sensatie in Tokio: Stoyan Koprivlenski K-1 kampioen na harde strijd

Stoyan Koprivlenski heeft vandaag geschiedenis geschreven door het K-1 WORLD MAX 2024 toernooi in Tokio, Japan te winnen. De vechter van Mike's Gym uit Oostzaan versloeg drie tegenstanders, waaronder legende Buakaw Banchamek, om de prestigieuze titel in de wacht te slepen.

Koprivlenski's weg naar de finale was er een vol spanning en sensatie. In de kwartfinale trof hij Buakaw, een icoon in de K-1 wereld met 258 gevechten op zijn naam. Ondanks de enorme ervaring van zijn tegenstander, toonde Koprivlenski geen angst en domineerde hij het gevecht van begin tot eind. Met harde stoten en trappen dwong hij Buakaw tot opgave in de eerste ronde, wat resulteerde in een gigantische schok in de vechtsportwereld.

In de halve finale wachtte Dengue Silva, een ervaren Braziliaanse vechter. Koprivlenski liet opnieuw zien waarom hij een van de beste lichtgewichten ter wereld is. Na een intens gevecht won hij op puntenbeslissing van de jury, ondanks dat hij tijdens het gevecht een blessure aan zijn oog opliep en last leek te hebben van zijn been na harde lowkicks.

Stoyan Koprivlenski: Van Glory naar K-1 kampioen!

De finale was tegen Viktor Akimov, een Rus die bekend staat om zijn krachtige stoten. Koprivlenski liet Akimov geen kans en knock-outte hem al in de eerste ronde, waardoor hij zich tot de nieuwe K-1 WORLD MAX kampioen kroonde.

Sensatie in Tokio: Stoyan Koprivlenski K-1 kampioen na harde strijd
Stoyan Koprivlenski met coach Mike Passenier(R)

De overwinning van Koprivlenski die ook bij Glory in de ring stond, is een enorme prestatie die hem ongetwijfeld verder in de schijnwerpers zal zetten. De Bulgaarse vechter heeft bewezen dat hij een van de beste lichtgewichten ter wereld is en zal nu de aandacht trekken van diverse vechtsportorganisaties die hem ongetwijfeld op contract willen zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws