WWE in Rouw: Worstel legende en vader van superster Roman Reigns overleden Pro Wrestling
Pro Wrestling

WWE in Rouw: Worstel legende en vader van superster Roman Reigns overleden

WWE in Rouw: Worstel legende en vader van superster Roman Reigns overleden

WWE rouwt om het overlijden van Hall of Famer Sika Anoa'i de vader van WWE Superster Roman Reigns. Sika Anoa'i overleed op 79-jarige leeftijd.

Sika Anoa'i was vooral bekend als de helft van het legendarische tag team The Wild Samoans, samen met zijn broer Afa Anoa'i. Dit duo was maar liefst 21 keer wereldkampioen tag teams waaronder drie keer kampioen in de toenmalige WWF.

Een geweldige Tag Team carrière

Het nieuws van het overlijden van Sika Anoa'i werd als eerste gedeeld door zijn neef Jahrus. In een emotionele verklaring beschrijft Jahrus Sika niet alleen als een succesvolle worstelaar, maar ook als een hardwerkende vader, zorgzame broer steunende oom en trotse opa. Hij benadrukt Sika's warmte, vriendelijkheid en inspirerende persoonlijkheid.

The Wild Samoans lieten hun sporen na in de toenmalige WWF (nu WWE) in de vroege tot midden jaren '80. Ze stonden in de ring tegen legendes als Bob Backlund, Pedro Morales, The Strongbows, Tony Atlas en zelfs hun neef Rocky Johnson (de vader van The Rock).

Hulk Hogan uitgedaagd

Na hun debuut in 1980 keerden The Wild Samoans terug van 1983 tot 1985. Vervolgens verlieten ze de WWF weer, maar Sika Anoa'i keerde in 1986 terug als solo-worstelaar en behaalde successen. Hij daagde zelfs Hulk Hogan uit voor het WWF Heavyweight Championship in 1987 tijdens Saturday Night's Main Event XII.

Na zijn carrière als actief worstelaar bleven Sika Anoa'i en zijn broer Afa betrokken bij de sport door worstelaars te trainen in hun Wild Samoan Training Center. Hun succesvolle carrière als trainers is een belangrijk onderdeel van hun nalatenschap.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws