WWE kampioen Billy Graham overleden! 'Pro wrestle pionier' Pro Wrestling
Pro Wrestling

WWE kampioen Billy Graham overleden! 'Pro wrestle pionier'

WWE kampioen Billy Graham overleden! 'Pro wrestle pionier'

Billy Graham WWE Hall of Famer “Superstar” Billy Graham op 79 jarige leefstijd is overleden, zo maakt de pro-worstelorganisatie vandaag bekend.

Voormalig WWE kampioen Graham, stond bekend om zijn opvallende kledingstijl, overdreven interviews en bodybuilder figuur. Hij veranderde zijn naam naar Billy Graham, geïnspireerd op de evangelist, en voegde de bijnaam “Superstar” toe toen hij in 1972 bij de AWA aansloot.

Met een combinatie van in-ring capaciteiten en een bodybuilder figuur, etaleerde hij zichzelf als een pionier in het genre. Daarnaast won hij verschillende awards voor zijn uitgesneden 22-inch biceps. Met zijn kenmerkende stijl, opvallende uiterlijk en dominantie in de ring legde hij de basis voor toekomstige sterren.

Voor wie was WWE ster Billy Graham een groot voorbeeld?

Hulk Hogan, Ric Flair, Jesse Ventura en Scott Steiner kwamen voort uit Graham's voorbeeld. Zijn grootste prestatie in de WWE kwam op 30 april 1977 toen hij het onmogelijke voor elkaar kreeg door Bruno Sammartino van zijn WWE kampioenstroon te stoten.

In 1987, op 44-jarige leeftijd, ging hij met pensioen als ringman, om vervolgens manager te worden en kleurcommentator. In 2004 werd hij in de WWE Hall of Fame geïnduceerd door Triple H. Grahams inspirerende verhaal en invloed op de sport-entertainment industrie werden ook gevierd in de WWE documentaire “20 Years Too Soon: The ‘Superstar’ Billy Graham Story”.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws