Iconische WWE-worstelaar 'The Iron Sheik' is overleden op 81-jarige leeftijd Pro Wrestling
Pro Wrestling

Iconische WWE-worstelaar 'The Iron Sheik' is overleden op 81-jarige leeftijd

Iconische WWE-worstelaar 'The Iron Sheik' is overleden op 81-jarige leeftijd

De legendarische WWE-worstelaar "The Iron Sheik" is overleden. Hij was 81 jaar oud. Zijn echte naam was Hossein Khosrow Ali Vaziri.

Het nieuws werd woensdag bekendgemaakt via de sociale media-accounts van de worstelaar. "Vandaag komen we samen met zware harten om afscheid te nemen van een ware legende, een natuurkracht en een iconische figuur die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten in de wereld van het professioneel worstelen," merkte een verklaring op.

The Iron Sheik' overleden op 81-jarige leeftijd

"Met groot verdriet delen we het nieuws van het overlijden van The Iron Sheik, maar we putten ook troost uit het feit dat hij deze wereld vredig heeft verlaten en een erfenis achterlaat die generaties lang zal voortleven."

The Iron Sheik, afkomstig uit een klein dorp in Iran, was "een pionier" in de WWE-worstelring. Hij doorbrak barrières en effende "het pad voor een divers scala aan worstelaars die in zijn voetsporen volgden."

The Iron Sheikj trad toe tot WWE in 1979 en was de enige Iraanse kampioen in de geschiedenis van WWE, omdat hij het WWF World Heavyweight Championship in 1983 won.

4 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws