Sterkste Man vs. Sterkste Man: Hall vs Pudzianowski in MMA-gevecht Nieuws
Nieuws

Sterkste Man vs. Sterkste Man: Hall vs Pudzianowski in MMA-gevecht

Sterkste Man vs. Sterkste Man: Hall vs Pudzianowski in MMA-gevecht

Eddie Hall wil de fans geven wat ze willen. Afgelopen vrijdag vernietigde de voormalig Sterkste Man ter Wereld de social media influencers The Neffati Brothers in een 2-tegen-1 gevecht tijdens het debuut evenement van de World Freak Fight League in Blackburn, Engeland. De knock-out na een waanzinnige powerbomb ging viral vanwege de absurditeit ervan.

Het gevecht was Halls eerste ervaring in MMA (als je een 2-tegen-1 gevecht al MMA kunt noemen). De Sterkste Man ter Wereld van 2017 heeft echter wel enige ervaring met vechtsporten. Zo boksten hij in 2022 tegen een andere voormalig Sterkste Man ter Wereld, Thor Bjornsson, en trainde hij met de interim UFC zwaargewicht kampioen Tom Aspinall.

  • Eddie Hall wil gevecht tegen Mariusz Pudzianowski
  • Strijd tussen twee voormalig sterkste mannen
  • Gevecht op MMA regels geen boksen

Maar nu hij eenmaal een voorproefje van MMA heeft gehad, lijkt het erop dat de 36-jarige Hall meer wil. Na zijn bizarre prestatie op vrijdag daagde "The Beast" Mariusz Pudzianowski, eveneens een voormalig Sterkste Man ter Wereld, uit voor een traditioneel MMA-gevecht.

Grote, sterke vent en keihard

"Iemand als Mariusz Pudzianowski, die heeft 20 jaar ervaring in de sport," zei Hall. "Hij is nog steeds een grote, sterke vent en keihard, daar is geen twijfel over mogelijk. Ik denk dat de fans een gevecht tussen twee voormalig Sterkste Mannen ter Wereld willen zien. Als iemand de juiste deal op tafel kan leggen, weet ik dat Mariusz wel zin heeft. Hij stuurt me altijd vecht-emoticons, dus misschien is dit het wel."

Pudzianowski: MMA is mijn laatste uitdaging

Pudzianowski wordt algemeen beschouwd als een van de beste strongmen aller tijden. Hij won de titel Sterkste Man ter Wereld vijf keer naast talloze andere overwinningen in strongman-wedstrijden. In 2009 maakte Pudzianowski de overstap naar MMA, waar hij sindsdien het gezicht van de Poolse MMA-organisatie KSW is. In een interview met Daily Star Sport in 2022 liet de 47-jarige Poolse vechter doorschemeren dat hij graag tegen Hall of Bjornsson zou vechten op voorwaarde dat het gevecht in MMA zou plaatsvinden.

"Ik overweeg niet om over te stappen naar boksen," zei Pudzianowski. "Ik ben al gefocust op MMA en er is voor mij geen nieuwe uitdaging in het boksen. MMA is waarschijnlijk de laatste uitdaging voor mij. Maar natuurlijk, met iedereen - met Eddie of Bjornsson, zou ik de kooi in gaan volgens de regels van MMA!"

Pudzianowski vocht recentelijk tegen voormalig bokser Artut Szpilka op KSW 83 in 2023. Hij verloor dat gevecht door knock-out in de tweede ronde, waardoor zijn totale carrière record zakte naar 17 overwinningen, 9 nederlagen en 1 no contest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws