UFC-ster Poirier nam te groot risico met titelgevecht: 'Had af moeten zeggen' Nieuws
Nieuws

UFC-ster Poirier nam te groot risico met titelgevecht: 'Had af moeten zeggen'

UFC-ster Poirier nam te groot risico met titelgevecht: 'Had af moeten zeggen'

UFC-ster Dustin Poirier heeft toegegeven dat hij een gebroken rib had opgelopen in de voorbereiding op zijn gevecht tegen Islam Makhachev op UFC 302. Het titelgevecht op 22 mei eindigde in een nederlaag voor Poirier via submission in de vijfde ronde.

Na het gevecht onthulde Poirier's coach, Yves Edwards, dat een ribblessure Poirier had belemmerd in zijn grappling training. Nu, ruim een week later, bevestigt Poirier zelf dit verhaal.

"Ja, ik heb mijn ribben gebroken tijdens de training maar daar wil ik natuurlijk niet te veel over praten", vertelde Poirier aan The MMA Hour. "Ik denk niet dat het iets veranderd heeft aan mijn vechtstijl. Maar ja mijn ribben waren flink geraakt."

Echtgenote Poirier drong aan op afzegging

Op de vraag of hij ooit overwogen heeft zich terug te trekken uit het gevecht, antwoordde Poirier dat hij dat zelf niet had gedaan, maar dat zijn vrouw hem wel had proberen te overtuigen. Zij zag hoeveel pijn hij had en hoe beperkt hij was in zijn grappling training.

"Alleen mijn vrouw wilde dat ik me terug zou trekken," zei Poirier. "Maar ik ging dat niet doen. Het was wel heel spannend, man. Ik zat al halverwege de training en dacht: ik vecht voor de belt. Ik was al halverwege de voorbereiding op de titelstrijd lichtgewicht, dus terugtrekken was geen optie."

Poirier overweegt serieus te stoppen

Poirier vocht door de blessure heen en boekte ondanks de rib breuk toch successen tegen Makhachev. Uiteindelijk verloor hij echter via submission. Na het verlies hintte Poirier op pensioen, en op maandag liet hij weten dat hij neigt naar stoppen.

Het besluit is echter nog niet voor de volle 100% genomen, benadrukt Poirier. Hij neemt het naar eigen zeggen dag voor dag.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws