KSI vs Tommy Fury luidt het einde van het Influencer boksen in: 'Stelt geen zak voor' Nieuws
Nieuws

KSI vs Tommy Fury luidt het einde van het Influencer boksen in: 'Stelt geen zak voor'

KSI vs Tommy Fury luidt het einde van het Influencer boksen in: 'Stelt geen zak voor'

Het KSI vs. Tommy Fury evenement bleek naar verluidt slechts een fractie van de oorspronkelijk gemelde PPV-aankopen te hebben gedaan, en ingewijden zeggen dat dit het begin van het einde zou kunnen betekenen voor influencer boksen, dat door echte fans toch al niet serieus werd genomen.

Het Prime Card-evenement, met onder andere KSI vs. Tommy Fury, dat was aangekondigd als 'Judgement Day', vond plaats op zaterdag 14 oktober in de AO Arena in Manchester, Engeland.

Tommy Fury versloeg KSI met een unanieme beslissing (57-56, 57-56, 57-56). Het was de eerste nederlaag in de professionele bokscarrière van KSI. Na de wedstrijd verklaarde KSI dat de uitslag van het gevecht een 'beroving' van zijn winst was. Ook in het evenement was een bokswedstrijd tussen Dillon Danis en Logan Paul opgenomen.

Vechtfans zijn het influencer boksen zat

Het was Paul die Dillon Danis versloeg door diskwalificatie nadat Danis laat in het gevecht een guillotinegreep probeerde, wat leidde tot een massale vechtpartij in de AO Arena. Danis heeft naar verluidt beroep aangetekend tegen deze beslissing.

'Happy Punch', een sociaal media-account voor vechtsporten, meldde dat de gevechten KSI-Fury/Paul-Danis ongeveer 1,3 miljoen keer werden gekocht. Tegen een prijs van $54,99 per stuk zou dat betekenen dat het evenement meer dan $70 miljoen heeft opgeleverd.

Deze claim is echter betwist door Dave Meltzer, een doorgewinterde journalist op het gebied van MMA/worstelen, die beweert dat het werkelijke aantal aankopen bij lange na niet op 1,3 miljoen lag. Met naar schatting 100.000 aankopen beweert Meltzer dat het evenement slechts ongeveer $5,5 miljoen heeft opgebracht.

Noch KSI, noch Logan Paul hebben gereageerd op het rapport van Meltzer of de hoeveelheid geld die is gegenereerd door 'Judgement Day' bevestigd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws