K-1 vs. Glory? Japanse kickboksorganisatie zet aanval in met nieuwe events Nieuws
Nieuws

K-1 vs. Glory? Japanse kickboksorganisatie zet aanval in met nieuwe events

K-1 vs. Glory? Japanse kickboksorganisatie zet aanval in met nieuwe events

De Japanse K-1 kickbosorganisatie lijkt de wind er goed onder te hebben met haar expansie naar Europa. Na geplande evenementen in Roemenië en Bosnië en Herzegovina, is nu Polen in het vizier.

Het ziet er naar uit dat K-1 landen wil wegsnoepen voor de neus van haar concurrenten zoals Glory Kickboxing die merendeels in Nederland opereert met wat tussenstops in het buitenland. Dat K-1 naar Nederland komt is slechts een kwestie van tijd menen insiders. Er zouden al organisaties zin benaderd om een joint event te organiseren.

  • Na succesvolle evenementen in Roemenië en Bosnië en Herzegovina, richt K-1 zich nu op Polen.
  • K-1 Fighting Network Romania 2024 vindt plaats op 13 juni in Galați.
  • K-1 World GP 2024 in Sarajevo - Eastern European Round vindt plaats op 29 juni in Bosnië en Herzegovina.
  • K-1 World GP 2024 in Rosolini - Western European Round vindt plaats op 27 juli in Italië.

K-1 Fighting Network Romania 2024 vindt plaats op 13 juni in Galați, Roemenië. Dit is al het vijfde K-1 evenement in Roemenië na eerdere edities in 2007, 2010 en 2009. Een aantal Nederlandse kickboksers staan al ingepland zoals Errol Zimmerman, Dexter Suisse en Leandro Dikmoet.

Terugkeer van grote evenementen

Op 29 juni reist K-1 af naar Sarajevo in Bosnië en Herzegovina voor K-1 World GP 2024 in Sarajevo Eastern European Round. Dit evenement markeert de terugkeer van de K-1 World Qualifier events. Acht zwaargewicht kickboksers strijden in een één-nacht-toernooi om een plek in de finale van de K-1 World GP 2024 op 14 december.

Op 27 juli strijden de beste kickboksers in Italië tijdens K-1 World GP 2024 in Rosolini - Western European Round.

Polen in het vizier voor volgende K-1 evenement

Vandaag werd bekend dat Polen naar alle waarschijnlijkheid het volgende land wordt waar de K-1 haar ankers zal uitwerpen. K-1 Producent Carlos Kikuta bezocht de Poolse ambassade in Japan. "We wisselden meningen uit over WORLD MAX en de mogelijkheid om in de toekomst uit te breiden naar Polen met K-1", zegt Kikuta.

Polen is een land waar vechtsport enorm populair is. De MMA organisatie KSW is er de leidende partij, maar een grote kickboksorganisatie ontbreekt nog. De komst van K-1 zou een enorme boost kunnen betekenen voor de kickboksscene in Polen.

De expansie van K-1 in Europa lijkt voorlopig nog lang niet te stoppen. Met de toenemende populariteit van vechtsport in Europa, is er voor K-1 nog veel potentieel.

K-1's toekomst in Europa ziet er rooskleurig uit

  • De toenemende populariteit van vechtsport in Europa biedt K-1 veel potentieel.
  • De expansie van K-1 in Europa lijkt voorlopig nog lang niet te stoppen.
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws