🎥 'Een stoot van Sem Schilt was alsof een Fiat Panda je raakte': Vechtreus domineerde de ring Nieuws
Nieuws

🎥 'Een stoot van Sem Schilt was alsof een Fiat Panda je raakte': Vechtreus domineerde de ring

🎥 'Een stoot van Sem Schilt was alsof een Fiat Panda je raakte': Vechtreus domineerde de ring

Sem Schilt een van Nederlands K-1 legendes en voormalig Glory vechter kon zo hard uithalen met zijn stoten dat het voelde alsof je door een Fiat Panda werd geraakt.

Sem Schilt, vaak gezien als een van de meest dominante zwaargewichten in de geschiedenis van de vechtsport, was een kracht om rekening mee te houden in zowel kickboksen als mixed martial arts (MMA).

Met een reusachtige gestalte en ongeëvenaarde techniek liet hij tegenstanders vaak achter met het gevoel dat ze waren overreden door een zware kracht, een sensatie die toptrainer Mike Passenier eens omschreef met de impact van een "Fat Panda".

Inspiratiebron voor Kampioenen

Naast zijn eigen successen, diende Schilt ook als inspiratiebron voor andere vechters. Rico Verhoeven, die zelf uitgroeide tot een kickbokslegende, heeft publiekelijk verklaard dat Schilt een belangrijke motivatiebron was in zijn vroege carrière.

Discipline Totaal Gevechten Overwinningen Knockouts Verliezen Knockout Verliezen Gelijkspel
Kickboksen 50 43 20 6 2 1
Gemengde Vechtkunsten (MMA) 41 26 14 14 2 1

Na een gevecht met Schilt vertelde deze aan Verhoeven dat hij ervan overtuigd was dat Verhoeven binnen twee jaar kampioen zou worden - een voorspelling die uitkwam en Verhoeven extra motiveerde op zijn pad naar de top​​.

Terwijl Schilt's actieve dagen in de ring misschien voorbij zijn, leeft zijn nalatenschap voort in de prestaties van degenen die hij heeft geïnspireerd en in de verhalen van degenen die zijn kracht hebben gevoeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws