Glory kampioen Donovan Wisse krijgt hoge onderscheiding: 'Ultiem eerbetoon' Nieuws
Nieuws

Glory kampioen Donovan Wisse krijgt hoge onderscheiding: 'Ultiem eerbetoon'

Glory kampioen Donovan Wisse krijgt hoge onderscheiding: 'Ultiem eerbetoon'

In een land dat zijn helden viert, heeft Donovan Wisse, de viervoudige Glory Middengewicht Wereldkampioen, de Ere-Orde van de Palm ontvangen. Dit als erkenning voor zijn uitzonderlijke prestaties en bijdrage aan de sport.

President Chan Santokhi benadrukte het belang van Wisse's bijdragen aan de sport en eerde hem tijdens een plechtige ceremonie met deze hoge nationale onderscheiding.

Wisse's verdediging van de wereldtitel

De huldiging volgt kort na Wisse's succesvolle verdediging van zijn wereldtitel in het middengewicht tegen Michael Boapeah begin november.

De onderscheiding, uitgereikt in de context van Srefidensi, weerspiegelt de trots van een natie op haar sportieve talenten en de inspiratie die zij bieden voor de toekomstige generaties.

Een feestelijk moment bij 48 jaar Srefidensi

Dit eerbetoon aan Donovan Wisse markeert tevens de viering van 48 jaar onafhankelijkheid van Suriname, waarbij de natie haar successen erkent en de personen die bijdragen aan de positieve uitstraling van het land.

"Srefidensi" is de Sranantongo (Surinaams) term voor onafhankelijkheid. Het is afgeleid van het Nederlandse woord "soevereiniteit". In de context van Suriname verwijst het naar de Srefidensi Dey, ofwel Onafhankelijkheidsdag, een nationale feestdag die elk jaar op 25 november wordt gevierd.

Op deze dag in 1975 werd Suriname onafhankelijk van Nederland. Srefidensi Dey markeert dus het moment waarop Suriname een soevereine natie werd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws