Doodsbange Kanye West bedreigd door MMA-vechter: 'Rapper biedt excuses aan' Nieuws
Nieuws

Doodsbange Kanye West bedreigd door MMA-vechter: 'Rapper biedt excuses aan'

Doodsbange Kanye West bedreigd door MMA-vechter: 'Rapper biedt excuses aan'

Haim Gozali, een voormalige MMA-vechter van Bellator, opzien gebaard door schijnbaar de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor een raket met de naam van Kanye West, nu bekend als Ye, erop.

Deze opmerkelijke actie lijkt een directe reactie te zijn op de antisemitische uitspraken van West. Gozali, die zijn steun voor Israël niet onder stoelen of banken steekt, plaatste een afbeelding van een IDF-raket met de provocerende tekst "Kanye West vliegt naar Gaza, Haim Gozali".

Dit gebaar wordt algemeen geïnterpreteerd als een tegengeluid tegen West's controversiële opmerkingen gericht tegen Joden en Israël. Ye, zou door de bedreiging van Gozali doodsbang zijn geworden.

Gozali's uitdagende gebaar en de reacties

Gozali's actie heeft niet alleen aandacht getrokken, maar ook kritiek uitgelokt, vooral vanwege zijn vermeende anti-islamitische standpunten. Dit volgde na het plaatsen van berichten op sociale media waarin hij afbeeldingen deelde van IDF-raketten met de namen van moslim UFC-vechters erop. Terwijl critici hem beschuldigen van het maken van gewelddadige insinuaties, verdedigen zijn aanhangers hem door te stellen dat hij enkel zijn land steunt.

Kanye West's reactie: Excuses in het Hebreeuws

In wat lijkt op een reactie op de toenemende druk en kritiek, waaronder de actie van Gozali, heeft Kanye West een opmerkelijke stap gezet door zijn excuses aan te bieden aan de Joodse gemeenschap. Deze excuses kwamen in de vorm van een Instagram-post, opmerkelijk genoeg geschreven in het Hebreeuws.

Hierin betuigt hij spijt voor "elke onbedoelde uitbarsting veroorzaakt door mijn woorden of acties" en uit hij zijn spijt over "elke pijn die ik mogelijk heb veroorzaakt". Deze verklaring volgt op een reeks antisemitische opmerkingen van West, waaronder een tirade in Las Vegas waarin hij Joodse invloed in twijfel trok en zichzelf vergeleek met zowel Jezus Christus als Adolf Hitler.

Reacties op West's excuses

De excuses van West hebben gemengde reacties opgeroepen. Organisaties zoals de Anti-Defamation League hebben zijn stap verwelkomd, terwijl de American Jewish Committee kritiek heeft geuit op het gebruik van het Hebreeuws zonder vertaling, wat de toegankelijkheid voor de meeste Amerikaanse Joden beperkt.

Deze situatie benadrukt volgens velen de complexiteit van publieke verklaringen en de gevoeligheid van culturele en religieuze kwesties in het publieke domein.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws