Jamal Ben Saddik heeft het nakijken: 'Glory terugkeer onzeker?' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Jamal Ben Saddik heeft het nakijken: 'Glory terugkeer onzeker?'

Jamal Ben Saddik heeft het nakijken: 'Glory terugkeer onzeker?'

Jamal Ben Saddik zal niet te zien zijn in de Glory zwaargewicht Grand Prix van 2024. Gisteren werd aangekondigd dat Rico Verhoeven de laatste wildcard trok om mee te doen.

Terwijl de fans van Ben Saddik wachtte op nieuws over hun idool voor een deelname aan de Glory zwaargewicht Grand Prix van 2024 lijkt hun hoop de grond in geboord. Gisteren werd groots aangekondigd dat Glory kampioen Rico Verhoeven instapt via een zogenaamde wildcard. De aankondiging kwam tijdens het fan event bij Glory 90.

Op dezelfde avond kwalificeerde Nabil Khachab zich voor de Grand Prix door Nikola Filipovic in een verhitte wedstrijd via knock-out te verslaan. Toen werd duidelijk dat er geen plek zal zijn voor Ben Saddik die gezien wordt als de ultieme toernooi vechter bij Glory.

Jamal Ben Saddik is de ultieme toernooivechter

Tijdens Glory 62 in 2018 toonde Ben Saddik zijn dominantie in de toenmalige Grand Prix door deze te winnen. De Marokkaan vocht de wedstrijd uit met een gebroken hand en versloeg Benjamin Adegbuyi in de finale en bleef lange tijd de toernooi kampioen.

Glory GP 2024 Nationaliteit(en)
Tariq Osaro 🇳🇬 Nigeria
Sofian Laidouni 🇫🇷 Frankrijk / 🇩🇿 Algerije
Bahram Rajabzadeh 🇦🇿 Azerbeidzjan
Uku Jurjendal 🇪🇪 Estland
Levi Rigters 🇳🇱 Nederland
Antonio Plazibat 🇭🇷 Kroatië
Rico Verhoeven 🇳🇱 Nederland
Nabil Khachab 🇲🇦 Marokko

Het ziet er naar uit dat Ben Saddik aan de zijlijn zal staan of wellicht achter de hand wordt gehouden als reserve. "Het komende toernooi in 2024 is nog een aantal maanden weg, er kan nog van alles gebeuren, voor je het weet valt iemand uit", zegt een insider.

Keert Jamal Ben Saddik nog terug?

Ben Saddik zelf is klaar voor een comeback na zijn dopingschorsing en toont via social media zijn fitheid. De vraag rest of Ben Saddik dan wellicht een rentree buiten het toernooi maakt, of compleet aan de zijlijn blijft wat zal inhouden dat hij helemaal niet meer zal vechten.

Intussen speculeren fans en via reacties op social media is te lezen dat deze zeer kritisch zijn: 'Rico doet alleen maar meer aan de GP omdat Jamal niet vecht", schrijft een fan. "Iedereen weet dat Rico ontsnapte aan een verlies in hun laatste wedstrijd." Wat de toekomst brengt voor Ben Saddik zal zich moeten uitwijzen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws