Dodelijke stoot! 'Dit had niemand verwacht' (video) Nieuws
Nieuws

Dodelijke stoot! 'Dit had niemand verwacht' (video)

Dodelijke stoot! 'Dit had niemand verwacht' (video)

Bruce Lee bezat een dodelijke stoot, ook wel bekend als de 'one inch punch'. Vaak bestempeld als een filmvechter tonen gerestaureerde beelden de kracht van de Chinese vechtkunstnaar.

Voordat Bruce Lee ooit een filmset binnenstapte deed hij mee aan toernooien. Beelden hiervan zijn zeldzaam. Maar recentelijk gerestaureerde videobeelden laten zien wat de Chinees uit Hong Kong in een echt gevecht kon neerzetten.

De beelden tonen de dodelijke stoot uitgevoerd op zeer korte afstand, maar ook de 'dim mak' stoot met de vingers gestrekt op de borst van een tegenstander. Tegenwoordig worden deze technieken alleen nog in het traditionele Kung Fu gebruikt.

Beroemd

Ook is ook te zien hoe Bruce Lee het deed in een MMA-gevecht achtige setting tegen Dan Inosanto. Die niet begreep wie deze mysterieuze vechter toch was. Dat zou zeer snel veranderen want Bruce Lee maakte snel naam waardoor veel mensen overgingen tot vechtsporten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws