Ciryl Gane geeft details over ‘traumatiserende’ inbraak tijdens zijn gevecht op UFC Paris Nieuws
Nieuws

Ciryl Gane geeft details over ‘traumatiserende’ inbraak tijdens zijn gevecht op UFC Paris

Ciryl Gane geeft details over ‘traumatiserende’ inbraak tijdens zijn gevecht op UFC Paris

Ciryl Gane had meer op zijn bord tijdens UFC Paris dan hij had verwacht. De voormalige interim UFC-zwaargewicht kampioen stond centraal op het evenement op 2 september in zijn thuisland.

Met een indrukwekkende terugkeer naar vorm door Serghei Spivac in de tweede ronde te verslaan via TKO, tot grote vreugde van zijn landgenoten in de Accor Arena in Parijs liet Gane zien terug te zijn. Helaas was de euforie van Gane's overwinning van korte duur. Later diezelfde dag ontdekte Gane dat zijn huis in Nogent-sur-Marne was geplunderd door dieven tijdens het evenement.

Inbraak tijdens gevecht

"Je ziet dit overal ter wereld, maar in mijn land, helaas, wanneer je een beetje bekend bent - je ziet nu MMA in Frankrijk, iedereen praat erover, en iedereen kan zien hoeveel ik kan winnen. Dus ja, hij heeft het goed gedaan omdat hij wachtte tot mijn gevecht, het laatste gevecht," zei Gane maandag op The MMA Hour. "Hij wachtte de nacht af en ging naar mijn huis en deed de inbraak."

Aanvankelijke berichten waardeerden de gestolen items op meer dan $160.000, waaronder een Rolex-horloge en diverse sieraden. Volgens die rapporten ontdekte de politie een gedwongen toegang via de voordeur van Gane's woning. Een verdachte voor de misdaad is nog niet gevonden, maar Gane zei maandag dat de politie nog steeds aan de zaak werkt.

De impact op Gane

Hoewel de situatie ongelukkig was, beseft Gane ook dat het veel erger had kunnen zijn. Zijn vrouw noch zijn dochters waren thuis tijdens de inbraak, wat de situatie potentieel gevaarlijk had kunnen maken. En dankzij wat creatieve afleiding van zijn vrouw kwam Gane pas achter alles nadat zijn gevecht met Spivac al was beslist.

Gane zei dat de belangrijkste les die hij uit het incident heeft geleerd, is om een verhoogde prioriteit te geven aan de bescherming van zijn familie. Hij heeft stappen genomen om ervoor te zorgen dat zoiets niet meer zal gebeuren. Maar hij erkent ook dat deze missie moeilijker wordt naarmate zijn bekendheid in Frankrijk blijft groeien als een bekende UFC-zwaargewicht titelkandidaat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws