Zonder pardon op straat gezet! Hardleerse UFC vechter verpestte het voor zichzelf MMA Nieuws
MMA Nieuws

Zonder pardon op straat gezet! Hardleerse UFC vechter verpestte het voor zichzelf

Zonder pardon op straat gezet! Hardleerse UFC vechter verpestte het voor zichzelf

Ovince Saint Preux, een voormalige uitdager voor de UFC interim-lichtzwaargewicht titel, is voor zes maanden geschorst door de United States Anti-Doping Agency, beter bekend als USADA, nadat hij voor de tweede keer in zijn carrière niet slaagde voor een dopingtest. Ook is hij door de UFC ontslagen.

Hoewel zijn tweede overtreding doorgaans een langere schorsing met zich meebracht, heeft 'OSP' een kortere schorsing gekregen omdat het product dat hij gebruikte besmet bleek te zijn en het niet bedoeld was om zijn prestaties te verbeteren. Ook heft de UFC hem gelijk op straat gezet.

De schorsing en terugkeer datum

De schorsing van Ovince Saint Preux loopt tot 17 december 2023, nadat hij op 17 juni van dit jaar betrapt werd op het gebruik van verboden stoffen. Dit nieuws komt als een nieuwe tegenslag voor de voormalige uitdager, die eerder al eens werd geschorst wegens doping.

Saint Preux had USADA-functionarissen een verpakking van het gebruikte product gegeven, waarop geen verboden stoffen vermeld stonden. USADA heeft sindsdien dit product toegevoegd aan de 'High Risk List', wat aangeeft dat het een potentieel risico vormt voor sporters.

Carrière van Ovince Saint Preux

Ovince Saint Preux heeft een professioneel mixed martial arts record van 26-17, waarvan 14-12 sinds hij bij de UFC kwam bijna tien jaar geleden. De niet gerangschikte lichtzwaargewicht heeft het de laatste tijd moeilijk gehad met een 4-7 record in zijn laatste 11 gevechten.

Een van zijn meest opmerkelijke gevechten was tegen Jon Jones voor de interim-lichtzwaargewicht titel op UFC 197 in 2016, waarbij hij verloor via een unanieme beslissing.

Toekomstige terugkeer onzeker

Hoewel Saint Preux oorspronkelijk gepland stond om Ion Cutelaba te ontmoeten op UFC on ESPN 50, werd het gevecht geannuleerd op 20 juli om onbekende redenen. Gezien het nieuws van zijn twee positieve tests, waarvan de laatste net iets meer dan een week voor de annulering plaatsvond, is het aannemelijk dat deze tests een rol hebben gespeeld in de beslissing.

Het is momenteel onduidelijk of 'OSP', die 40 jaar oud is, zal terugkeren naar het MMA circuit na zijn schorsing.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws