Beerput gaat open! UFC vechtbaas had zwarte lijst met opstandige vechters Nieuws
Nieuws

Beerput gaat open! UFC vechtbaas had zwarte lijst met opstandige vechters

Beerput gaat open! UFC vechtbaas had zwarte lijst met opstandige vechters

Dana White de UFC vechtbaas blijkt een zwarte lijs te hebben gehanteerd om vechter die zich misdroegen te weigeren voor gevecht. Dit kom nu naar buiten met grote namen als Khabib Nurmagomedov die hier tegen protesteerden.

Conor McGregor, een van de meest prominente figuren in de wereld van Mixed Martial Arts (MMA), heeft in de loop van zijn carrière verschillende hooggeplaatste rivalen gehad. Zijn eerste grote tegenstander was Nate Diaz, die hem versloeg bij UFC 196. Een andere belangrijke rivaal is Dustin Poirier, die twee opeenvolgende overwinningen behaalde op McGregor na een eerdere nederlaag.

De grootste vete: McGregor vs. Khabib Nurmagomedov

De meest intense en bekende vete in McGregor's carrière is ongetwijfeld die met de legendarische lichtgewicht Khabib Nurmagomedov. Hun confrontatie in 2018 was de hoofdact van UFC 229, het meest succesvolle pay-per-view evenement in de geschiedenis van MMA, met een recordaantal van 2,4 miljoen verkochte pay-per-views.

Na Nurmagomedov's overwinning op McGregor bij UFC 229, waarbij Nurmagomedov, McGregor in de vierde ronde versloeg, ontstond er een lelijke vechtpartij. Nurmagomedov klom over het hek en viel McGregor's hoek aan, met name zijn Braziliaanse jiu-jitsu coach Dillon Danis. Tegelijkertijd brak er een gevecht uit in de octagon, waarbij McGregor Abubakar Nurmagomedov, Khabib's neef en hoekman, sloeg terwijl deze probeerde de kooi te verlaten. Dit leidde tot een aanval op McGregor door Asadullah Emiragaev en Zubaira Tukhugov.

Dana White's reactie en de zwarte lijst

Na het incident verklaarde UFC CEO Dana White dat iedereen die betrokken was bij de vechtpartij, behalve McGregor en Nurmagomedov, permanent verbannen zou worden van vechten in de UFC. Hij benadrukte dat hij 18 jaar hard had gewerkt om de sport op te bouwen en dat dit incident niet representatief was voor een MMA-evenement.

Khabib Nurmagomedov dreigde de UFC te verlaten als het verbod gehandhaafd zou blijven. Deze protestactie leidde ertoe dat de UFC zijn beslissing herzag en vechters zoals Islam Makhachev, die later de UFC lichtgewicht titel won, weer toeliet.

Geen rematch tussen McGregor en Nurmagomedov

Na zijn verlies tegen Nurmagomedov, voerde McGregor campagne voor een rematch. Echter, deze rematch vond nooit plaats omdat Nurmagomedov niet geïnteresseerd was in een directe herhaling van hun gevecht.

Dit dwong McGregor om een winstreeks op te bouwen in de hoop op een titelgevecht. Na Nurmagomedov's vroege pensioen en een verlies van McGregor tegen Dustin Poirier, verdween elke interesse in een rematch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws