Tegenvaller en kans op Glory 90! vechter valt uit voor belangrijke partij en meer.... Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Tegenvaller en kans op Glory 90! vechter valt uit voor belangrijke partij en meer....

Tegenvaller en kans op Glory 90! vechter valt uit voor belangrijke partij en meer....

Na een baanbrekend jaar keert GLORY terug voor zijn laatste evenement van 2023 op zaterdag 23 december. Het event krijgt last minute te maken met wat verschuivingen. Zo valt Nordine Mahieddine uit vanwege een blessure en wordt vervangen door Nabil Khachab in de zwaargewicht GP kwalificatie.

GLORY 90 vindt plaats op de RTM Stage in de Rotterdam Ahoy, Nederland, en belooft een avond vol spannende gevechten te worden.

Endy Semeleer vs. Anwar Ouled-Chaib

In het hoofdgevecht van de avond verdedigt Endy Semeleer zijn GLORY weltergewicht titel tegen Anwar Ouled-Chaib, de winnaar van de 'House of GLORY'. Semeleer, beschouwd als de beste weltergewicht ter wereld, staat voor een gevaarlijke uitdaging tegen Ouled-Chaib, die zijn weg naar de top vocht door de top tien GLORY-vechter Robin Ciric te verslaan.

In het co-main event krijgt de lokale favoriet Nabil Khachab eindelijk zijn kans in de GLORY Grand Prix. Hij neemt het op tegen de Serviër Nikola Filipovic in een kwalificatiegevecht. Khachab vervangt de geblesseerde Nordine Mahieddine en de winnaar van Khachab & Filipovic zal zijn plaats verdienen in het historische acht-man eendaagse $500.000 zwaargewicht toernooi, gepland voor begin 2024.

Murthel Groenhart's 100ste professionele gevecht

Voormalig weltergewicht Murthel Groenhart keert terug voor zijn 100ste professionele gevecht. Hij neemt het op tegen de Bulgaar Teodor Hristov, die in oktober een indrukwekkende debuut overwinning behaalde.

Chileen Ivan Galaz en de Marokkaan Iliass Hammouche staan eindelijk tegenover elkaar op 23 december, nadat hun gevecht vorige maand werd geannuleerd bij GLORY COLLISION 6.

Enriko Kehl streeft naar titelkans

De nummer één gerangschikte Enriko Kehl heeft als doel onbetwistbaar zijn plek als volgende titeluitdager tegen kampioen Tyjani Beztati te boeken. De Duitser ontmoet de gevaarlijke Armeen Arman Hambaryan.

Op de hoofdkaart verwelkomt de Nederlander Jan Kaffa (20-3, 7 KO) de opwindende nieuwe aanwinst Miguel Trindade (57-6, 24 KO) uit Portugal in GLORY. Ook staan de Kameroener Brice Kombou (18-3, 3 KO) en de Marokkaan Mohamed Touchassie (15-1, 12 KO) tegenover elkaar in een elektriserend gevecht om de hoofdkaart te openen.

Gratis GLORY 90 Voorprogramma

De gratis GLORY 90 voorwedstrijden bevatten een zwaargewicht botsing tussen de Turk Cihad Kepenek (21-6, 15 KO) en de Poolse krachtpatser Michał Blawdziewicz (11-6-1, 5 KO). Daarnaast ontmoeten twee vrouwelijke debutanten elkaar in het openingsgevecht van de avond: de veelbelovende Nederlandse Nina van Dalum (13-6, 1 KO) neemt het op tegen de nieuw getekende GLORY-talent Debora Evora (27-9-1, 2 KO) uit Portugal.

Dit evenement belooft een spectaculaire afsluiting van het GLORY-jaar te worden, met een reeks spannende gevechten die de vechtsportfans zeker zullen bekoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws