Badr Hari in gesprek over volgende stappen in zijn carrière: 'mogelijkheden zat' Nieuws
Nieuws

Badr Hari in gesprek over volgende stappen in zijn carrière: 'mogelijkheden zat'

Badr Hari in gesprek over volgende stappen in zijn carrière: 'mogelijkheden zat'

De kickboksfans houden hun adem in na Badr Hari's ontnuchterende nederlaag tegen de Estse vechter Uku Jürjendal afgelopen zaterdag. De verliesreeks van de legendarische vechtsporter Badr Hari bij Glory heeft geleid tot speculaties over zijn toekomst in de sport.

De 38-jarige Hari, een icoon in de kickbokswereld, heeft nog geen definitieve beslissing genomen over zijn volgende stappen en neemt de tijd om zijn opties te overwegen. Zo zegt Mike Passenier de trainer van de Marokkaanse atleet.

Hari's trainer, onthulde dat de vechter momenteel met Glory in gesprek is. "Er zijn nog tal van mogelijkheden", verklaarde Passenier. Hij voegde eraan toe dat Hari deze week even een pauze neemt om vervolgens de toekomst te overwegen. "We zullen weer bij elkaar komen volgende week en dan zullen we het verder bekijken, vervolgde hij. "Het is mogelijk dat er tegen die tijd helderheid komt, het kan zelfs morgen al gebeuren. Het is momenteel onzeker, zoals het vaak gaat."

Speculaties omtrent Badr Hari

Hari leed afgelopen zondag in Bulgarije een zware nederlaag tegen Uku Jürjendal. Na drie knockdowns, waarvan de laatste het gevolg was van een blessure aan zijn been, moest Hari opgeven. Dit betekende zijn achtste opeenvolgende nederlaag bij Glory, wat leidde tot speculatie over een mogelijk einde van zijn illustere kickbokscarrière.

Passenier erkende dat hij en Hari al gesprekken hebben gevoerd over Hari's toekomst in de sport. "Elk verhaal heeft een afsluiting, en dit is geen uitzondering", gaf de trainer toe. "De prestatiepieken die we hebben bereikt, zullen ongetwijfeld onbereikbaar blijven. Deze zijn door slechts enkelen geëvenaard, aangezien de meeste vechters al bij het halverwege punt last krijgen van hoogtevrees."

Directe treffer

Passenier benadrukte echter dat het niet de focus is om de reeks nederlagen te doorbreken. Hij wees op een specifieke fout die Hari maakte tijdens de wedstrijd tegen Jürjendal. "We hebben meerdere keren gesproken over de noodzaak van een zijwaartse beweging, ook wel bekend als een wisselpas." Het was echter opvallend dat Badr deze techniek niet toepaste, wat resulteerde in een directe treffer. Tegen een tegenstander met de kracht van Uku, wordt zo'n fout direct afgestraft.

De laatste overwinning van Badr Hari dateert van augustus 2015. Sinds hij bij Glory tekende, bleef hij zonder winst tegen sterke tegenstanders zoals Rico Verhoeven, Arkadiusz Wrzosek (beiden twee keer), Hesdy Gerges, Benjamin Adegbuyi, Alistair Overeem, en nu dus Uku Jürjendal. De kickbokswereld wacht in spanning af op de beslissing van deze legendarische vechter en zijn eventuele terugkeer naar de hoogste niveaus van de sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws