Nate Diaz

Nate Diaz is een professionele MMA (mixed martial artist) vechter  uit de Verenigde Staten. Hij is geboren op 16 april 1985 in Stockton, Californië.

Diaz is vooral bekend van zijn tijd bij de Ultimate Fighting Championship (UFC), waar hij heeft gevochten in de lichtgewicht en weltergewicht divisies. Hij staat ook bekend om zijn opwindende vechtstijl, zijn vaardigheid in het Braziliaans Jiu-Jitsu en zijn rivaliteit met mede-UFC-vechter Conor McGregor. Diaz heeft een professioneel record van 21 overwinningen, 13 nederlagen en geen wedstrijden zonder beslissing.

Nate Diaz in de UFC

Nate Diaz en zijn broer Nick Diaz zijn beide bekende figuren in de MMA-gemeenschap. Ze hebben een kenmerkende vechtstijl en houding die hen onderscheidt van andere vechters. Diaz staat vooral bekend om zijn lange slungelige postuur, zijn vaardigheden in het grondgevecht en zijn talent om tegenstanders te overweldigen met zijn stakingen.

Een van de meest memorabele momenten in de carrière van Nate Diaz was zijn overwinning op Conor McGregor in maart 2016. Deze overwinning was opvallend omdat McGregor op dat moment werd beschouwd als een van de grootste sterren in de UFC en Diaz nam de strijd op korte termijn aan als vervanging voor een andere vechter. Diaz versloeg McGregor via een submissie (rear-naked choke) in de tweede ronde van hun gevecht.

Nate Diaz verliest bokswedstrijd van Jake Paul

Nate Diaz is geliefd bij fans vanwege zijn directe persoonlijkheid, nonchalante houding en oprechtheid. Hij is niet bang om zijn mening te uiten en heeft soms controversiële uitspraken gedaan, wat hem een speciale plaats heeft gegeven in de MMA-wereld.

Hoewel Diaz niet altijd deelneemt aan grote vechtkaarten, blijft hij een invloedrijke figuur in de sport en trekt hij nog steeds veel aandacht wanneer hij de octagon (vechtruimte) betreedt.

Recentelijk verloor Nate Diaz zijn eerste bokswedstrijd op 5 augustus 2023 van Jake Paul in Dallas Texas. Inmiddels is Nate Diaz vertrokken bij de UFC maar alle signalen wijzen erop dat hij terugkeert naar de organisatie.

Nate Diaz Nieuws