Nate Diaz verloor expres van Jake Paul voor veel geld! 'Videobewijs vals spel' Nieuws
Nieuws

Nate Diaz verloor expres van Jake Paul voor veel geld! 'Videobewijs vals spel'

Nate Diaz verloor expres van Jake Paul voor veel geld! 'Videobewijs vals spel'

Nate Diaz ging afgelopen weekend ten onder aan Jake Paul in een bokswedstrijd en het was duidelijk dat hij expres verloor, zo oordelen critici over het gevecht.

Na de overwinning van Jake Paul op Nate Diaz is er een golf van controverse ontstaan, waarbij veel fans opnieuw de echtheid van de wedstrijd in twijfel trekken. Op sociale media heerste er scepsis na de unanieme beslissingsoverwinning van Paul op zaterdag 5 augustus, waarbij talloze fans de wedstrijd bestempelden als 'gemanipuleerd'. Een trend die constant is geweest gedurende de bokscarrière van Paul.

Een opvallende tweet vergeleek de nasleep van Jake's bokswedstrijd met de slopende WWE-wedstrijd van zijn broer, Logan Paul. De tweet luidde: "Logan Paul ziet er slechter uit na een professionele worstelwedstrijd dan Jake Paul eruitziet na een 'echte' bokswedstrijd," wat impliceert dat Jake's gevecht mogelijk minder slopend is geweest dan de vooraf bepaalde afloop van de worstelwedstrijd van Logan.

Nate Diaz pakt veel geld met verliezen van Jake Paul

Verschillende fans uitten hun twijfels op Twitter over de echtheid van Jake's boksoverwinningen. Verklaringen varieerden van het beweren dat de gevechten duidelijk gescript waren tot het in twijfel trekken van de impact van zijn neerhalen van Diaz. Ook claimen deze dat Nate Diaz niet echt zijn best deed wat ook niet hoefde met de 10 miljoen die hij opstrijkt voor het gevecht.

Het opvallende ontbreken van enige schade op Jake's gezicht na de wedstrijd voedde verder de speculatie, waardoor sommige fans dit soort 'circusgevechten' bekritiseerden omdat ze de geloofwaardigheid en aantrekkingskracht van de sport verminderen. Deze claimen ook dat de video van het gevecht bewijst dat het doorgestoken kaart moet zijn geweest. (Lees verder onder video).

Er is echter een alternatieve, eenvoudigere realiteit om te overwegen. Jake Paul, oorspronkelijk een fenomeen op sociale media, heeft consequent zijn vaardigheden en ontwikkeling als bokser laten zien.

Jake Paul betaald vechters om van hem te verliezen

Zijn overwinningen op bekende voormalige UFC-veteranen hebben fans verrast, maar het is belangrijk om te begrijpen dat de vechtvaardigheden die vereist zijn voor MMA niet noodzakelijkerwijs overgaan naar boksen, wat de waargenomen verschillen in sommige van deze gevechten kan verklaren.

In zijn overwinning op Diaz toonde Jake duidelijke superioriteit door meer klappen te landen en grotendeels het tempo van de wedstrijd te beheersen. Hoewel MMA-veteraan Diaz op zijn eigen manier een indrukwekkende carrière heeft gehad, was hij geen partij voor Jake in de boksring.

Ondanks de controverse is het duidelijk dat de reis van Jake Paul in de wereld van het boksen, en misschien binnenkort in MMA, blijft zorgen voor aandacht en gesprekken.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws