UFC-ster McGregor wil dopingtest omzeilen met clausule! 'Februari vechten' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-ster McGregor wil dopingtest omzeilen met clausule! 'Februari vechten'

UFC-ster McGregor wil dopingtest omzeilen met clausule! 'Februari vechten'

Conor McGregor voormalig UFC kampioen verwacht in februari terug te zijn voor de competitie. Daarvoor wil hij een speciale clausule benutten die de dopingtest tijd verkort.

McGregor heeft niet gevochten sinds hij zijn been brak in zijn UFC 264-gevecht tegen Dustin Poirier. Sindsdien revalideert hij zijn been, maar er werd onthuld dat hij zich sindsdien heeft teruggetrokken uit de USADA doping testpool, maar hij kijkt al uit naar een terugkeer. “Ik ben vrij voor testen in februari. Ik zal mijn twee tests voor USADA voltooien en we boeken een gevecht", Tweette McGregor.

Trukendoos

Dana White heeft gezegd dat McGregor zes maanden testen nodig heeft om te kunnen vechten. Maar dat is niet het geval. Ons redactie team nam contact op met USADA en kreeg uitleg waarom McGregor in februari kon worden vrij gegeven om te vechten.

"Zodra UFC-atleten zijn ingeschreven in het testprogramma, worden ze getest", luidde de verklaring over McGregor. “Zelfs als ze niet meedoen, tenzij ze de UFC op de hoogte stellen van hun pensionering. Hun contract wordt beëindigd of ze op een andere manier uit het programma worden verwijderd. In het geval dat een atleet terugkeert naar de UFC, moeten ze zes maanden in de USADA-testpool blijven voordat ze mogen deelnemen.

Vrijstelling

“Net als bij de regels van het World Anti-Doping Agency, kan de UFC in uitzonderlijke omstandigheden een vrijstelling verlenen op de regel van zes maanden opzegtermijn. Of wanneer de strikte toepassing van die regel duidelijk oneerlijk zou zijn tegenover de atleet. Maar in beide gevallen onder de UFC. Volgens de regels moet de atleet ten minste twee negatieve monsters overleggen voordat hij terugkeert naar decompetitie”, concludeerde de verklaring over McGregor.

Het is interessant om te zien of McGregor een vrijstelling zou kunnen krijgen voor de zes maanden durende test. Maar of dat ook echt gaat gebeuren, valt nog te bezien. McGregor heeft sinds juli 2021 niet meer gevochten en verloor twee keer van Poirier. Zijn laatste overwinning was bij UFC 246, waar hij een TKO in de eerste ronde scoorde op Donald Cerrone.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws