Niemand wil tegen hem vechten: Australische ex-kampioen treft gehypte Khamzat Chimaev MMA Nieuws
MMA Nieuws

Niemand wil tegen hem vechten: Australische ex-kampioen treft gehypte Khamzat Chimaev

Niemand wil tegen hem vechten: Australische ex-kampioen treft gehypte Khamzat Chimaev

Robert Whittaker is vastbesloten om uit te zoeken waarom iedereen zo bang is voor Khamzat Chimaev. De voormalig UFC-middengewicht kampioen, momenteel nummer 3 van de wereld, daagt opnieuw een geduchte tegenstander uit.

Na zijn overwinning op Paulo Costa tijdens UFC 298, staat nu de ongeslagen Chimaev hem te wachten in het main event van UFC Saudi Arabia, het allereerste evenement van de organisatie in de Verenigde Arabische Emiraten.

De perfecte kans voor Whittaker

Het gevecht vindt niet plaats in Australië, Whittakers thuisland waar UFC 295 werd gehouden, maar de Aussie is tevreden met deze kans op een gevaarlijke uitdaging op 22 juni.

"Het is perfect voor mij om nog een gevecht te krijgen", aldus Whittaker in de ‘Mighty Cast’. "En dan is er nog het feit dat het tegen Chimaev is, die enorm gehyped wordt. Dat zal veel aandacht trekken."

"Hij is momenteel de 'boogeyman' in de divisie. Niemand wil tegen hem vechten. Niemand wil het tegen hem opnemen. Dus ik krijg de kans om hem uit te dagen, dat wordt leuk. Ik denk dat dit soort gevechten spannend zijn omdat ze je echt op de proef stellen. Het zijn de gevechten die me veel eer en trots geven."

Stijlverschillen en de gevolgen van een overwinning

Een van Chimaevs grootste wapens is zijn grappling (maar hij is ook staand geen doetje). De takedowns en submissions van 'Borz' waren tot nu toe een probleem voor bijna elke tegenstander die hij is tegengekomen. Gelukkig voor Whittaker kan de voormalig kampioen bogen op een ongelooflijke takedown defense van 83%.

Voor welke uitdaging hij zich ook geplaatst ziet, 'The Reaper' is klaar om de vruchten te plukken van een overwinning op de meedogenloze Chimaev.

"Ik denk dat ik met een snelheidsvoordeel en een voordeel in het staand vechten naar binnen ga. Ik denk dat een van zijn grootste krachten is dat hij het worstelen aan mensen kan opdringen. Ik denk dat het een stuk moeilijker zal worden om mij te worstelen te dwingen, gewoon vanwege mijn afstand, vanwege mijn controle over de ruimte", zegt Whittaker.

"Ik kijk echt uit naar dit gevecht. Ik denk dat het een zwaar gevecht wordt. Ik ga dezelfde mentaliteit meenemen naar dit gevecht en ik wil hem bevechten en gewoon deze overwinning verdienen. Ik ga deze overwinning verdienen en dit zet me in de perfecte richting voor een titelgevecht en een conditie voor een titelgevecht, wat altijd het doel is geweest."

Whittaker wil weten of de hype klopt

Er zijn niet veel vechters geweest die zoveel hype hebben gegenereerd als Khamzat Chimaev nu. 'Borz' heeft een perfect record van 13-0, met zeven opeenvolgende overwinningen onder de vlag van de UFC tegen vechters als Kamaru Usman, Kevin Holland en Gilbert Burns.

Niemand wil tegen hem vechten: Australische ex-kampioen treft gehypte Khamzat Chimaev
khamzat chimaev

Is Khamzat Chimaev the real deal? Tot nu toe wel, maar Robert Whittaker zal die vraag tijdens UFC Saudi Arabia op de proef stellen. "Ik denk dat 'onder de indruk zijn' het verkeerde woord is", zei Whittaker over Chimaev.

"Ik denk dat hij een goede vechter is en ik denk dat hij een goede mentaliteit heeft voor deze sport. Hij weet wat hij goed kan en hij stapt de octagon in met een ongekend vertrouwen in wat hij kan doen. Dat maakt hem heel gevaarlijk. Maar het is ook iets dat, als het een beetje wankelt, dan weet je het niet... de kaarten kunnen dan wel eens anders vallen. Dus ik kijk ernaar uit om dat te testen, om te zien hoe groot de hype is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws