Fenomeen tegen alle kritiek in! Eénhandige vechter daagt kickbokswereld uit Nieuws
Nieuws

Fenomeen tegen alle kritiek in! Eénhandige vechter daagt kickbokswereld uit

Fenomeen tegen alle kritiek in! Eénhandige vechter daagt kickbokswereld uit

Jake Peacock, de 30-jarige Muay Thai vechter met één hand, staat op het punt van zijn debuut bij ONE Championship deze vrijdag 5 april.

Zijn weg naar de top was er echter één van doorzettingsvermogen en geloof. Ondanks een achtergrond in voetbal en scepsis van zijn vader, wist Peacock zijn beperking om te zetten in een unieke vechtstijl.

Geboren zonder rechterhand

Peacock, geboren zonder rechterhand, groeide op in Engeland. De eerste 15 jaar van zijn leven werden getekend door pesterijen en nieuwsgierige blikken. Pas toen hij rond de 18-jarige leeftijd christen werd, vond hij rust en acceptatie.

"Mijn identiteit was niet hoe ik eruit zag, maar in God," aldus Peacock.

Fenomeen tegen alle kritiek in! Eénhandige vechter daagt kickbokswereld uit
Jake Peacock in actie (Foto: Instagram)

Voetbalvader met realistische kijk

Hoewel zoon van voormalig profvoetballer Gavin Peacock (Chelsea, Newcastle United, Bournemouth), kreeg Jake nooit valse hoop. "Mijn vader hield me voor de gek," vertelt hij. "Hij zei dat ik het niet zou redden als profvoetballer, en daar kon ik mee leven."

Wel zag zijn vader talent in de vechtsport en stimuleerde hem daarin te excelleren.

Geloof als inspiratiebron en drijfveer

Het christelijk geloof vormt een rode draad in Peacocks leven. Hij ervaart het als een keerpunt: "Het veranderde de richting van mijn leven compleet. Niet alleen mijn waarden en normen, maar ook mijn kijk op het leven en zelfs mijn carrière. Ik werd een betere vechter dankzij mijn vertrouwen en geloof in God."

Peacock vecht nu niet meer alleen voor zichzelf, maar voor een hoger doel: "God verheerlijken en mensen inspireren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws