Nate Diaz UFC comeback: Organisatie moet megabedrag betalen MMA Nieuws
MMA Nieuws

Nate Diaz UFC comeback: Organisatie moet megabedrag betalen

Nate Diaz UFC comeback: Organisatie moet megabedrag betalen

Nate Diaz coach Cesar Gracie denkt dat de UFC een flinke som geld op tafel moet leggen om de populaire vechter terug te laten keren naar de organisatie. Het bedrag zou in de miljoenen moeten lopen om Diaz warm te krijgen voor een comeback.

Diaz versloeg afgelopen zaterdag Jorge Masvidal in een bokswedstrijd en riep daarbij om een gevecht met UFC weltergewicht kampioen Leon Edwards. Diaz verliet de UFC in september 2022, maar UFC baas Dana White zei toen al dat de kooi altijd zijn thuis zou blijven.

Gracie verwacht dat de UFC een enorme som geld moet neerleggen om Diaz te verleiden tot een terugkeer. "Miljoenen en miljoenen dollars, net zoveel als ze hun topvechters betalen", aldus Gracie. "Nate is een icoon in de sport. Hij heeft hard gevochten en verdient alles wat hij bereikt heeft."

Waarom Nate Diaz zou moeten terugkeren naar de UFC:

Fanschare en populariteit Grote en toegewijde fanschare; Verhoogde kijkcijfers en publiek
Onvergetelijke gevechten en rivaliteiten Spannende en iconische gevechten; Mogelijkheid voor nieuwe rivaliteiten
Sportieve integriteit en ervaring Hoog niveau van vechtkunde; Inspirerende invloed op jongere vechters

Gracie ziet ook wel wat in een trilogie-gevecht tussen Diaz en Conor McGregor, aangezien McGregor geblesseerd is geraakt en zijn gevecht tegen Michael Chandler is afgezegd. Diaz en McGregor wonnen elk één keer van elkaar en hebben al vaker aangegeven dat een derde gevecht onvermijdelijk is.

"Natuurlijk, wat de UFC denkt weet ik niet", zegt Gracie. "Maar vanuit mijn positie denk ik dat een trilogie een logische stap zou zijn voor beide vechters. Een gevecht tussen Chandler en McGregor is ook interessant, maar de historie tussen Diaz en McGregor zou voor veel meer fanspektakel zorgen. Dat is in ieder geval mijn mening."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws