Heeft UFC-ster Chimaev miljoenen gestolen? 'Manager spreekt' Nieuws
Nieuws

Heeft UFC-ster Chimaev miljoenen gestolen? 'Manager spreekt'

Heeft UFC-ster Chimaev miljoenen gestolen? 'Manager spreekt'

Het team van UFC-vechter Khamzat Chimaev probeert de recente beschuldigingen rond zijn SMASH crypto token weg te nemen. Chimaev wordt namelijk verdacht van het opzettelijk opblazen en dumpen van de waarde van de token, een zogenaamde "pump-and-dump" -strategie. Hij zou hiermee miljoenen dollars van investeerders hebben gestolen.

In een video op Chimaev's social media account wordt het volgende gesteld: "Met betrekking tot de voorraad, ja, we hebben 80 procent van de voorraad 'gekocht' en we bezitten nog steeds bijna 80 procent van de voorraad. We hebben niet verkocht, we waren niet de oorzaak van de grote daling die plaatsvond in de token. Alles is openbaar, u kunt alle wallets volgen. Er is geen sprake van oplichting. Het zijn simpelweg mensen die vroeg kochten, heel laat verkochten en winst namen, niet wij. Noch Khamzat's team, noch wij hebben dat veroorzaakt."

Manager reageerde eerder

Twee dagen eerder reageerde Chimaev's manager, Shammas, al op de beschuldigingen: "Ik werd benaderd door een groep die beweerde fans te zijn van mijn cliënt Khamzat Chimaev. Ze wilden een korte video opnemen om hun lancering te promoten. Dus ik ging daarmee akkoord, niets meer en niets minder. Misschien ben ik misleid. Khamzat was er niet bij en weet er net zo weinig van als jij. Dus het nieuws is echt onaangenaam en ik zoek een verklaring van de verantwoordelijken. Mijn excuses aan Khamzat en alle anderen die hierdoor getroffen zijn, als ik iets anders had kunnen doen. Bedankt voor jullie begrip, ik houd jullie op de hoogte."

Chimaev heeft zelf nog niet gereageerd

Khamzat Chimaev heeft zelf nog niet rechtstreeks gereageerd op de beschuldigingen. De ongeslagen 'Borz' (13-0 MMA) vocht voor het laatst tegen Kamaru Usman (20-4 MMA) in oktober 2023 op UFC 294. De wedstrijd resulteerde in een overwinning op punten voor Chimaev.

Chimaev zou vorige maand vechten op UFC Saudi Arabia, maar moest zich vanwege ziekte terugtrekken. Tot op heden is er geen planning bekendgemaakt over wanneer de 30-jarige weer in de octagon zal verschijnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws