Kampioen Makhachev bekritiseert nieuwe UFC-Handschoenen: 'Veroorzaken Problemen' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Kampioen Makhachev bekritiseert nieuwe UFC-Handschoenen: 'Veroorzaken Problemen'

Kampioen Makhachev bekritiseert nieuwe UFC-Handschoenen: 'Veroorzaken Problemen'

De huidige kampioen van het lichtgewicht in de UFC Islam Makhachev is niet tevreden met de nieuwe MMA-handschoenen die door de organisatie zijn gemaakt. Hij zegt dat ze gevaarlijk zijn. Deze werden ingevoerd om de veiligheid van vechters te verbeteren maar Makhachev was bang dat ze juist meer letsel zouden kunnen veroorzaken.

In een interview met Sports24 uitte Makhachev zijn zorgen: "De [nieuwe handschoenen] zijn erg stijf. Ze zullen meer snijwonden veroorzaken, omdat de vorige UFC-handschoenen zachter waren. Deze zijn stijver en laten je je hand niet volledig openen om ervoor te zorgen dat je vingers niet recht naar voren wijzen", zegt Makhachev.

Twijfels over de Veiligheid

"Maar over het algemeen zijn ze zo goed als hetzelfde. Ik ga ze wel naast mijn kampioensgordel tentoonstellen, als de eerste gouden handschoenen in de UFC."

De nieuwe handschoenen zijn ontworpen om oogprikken te verminderen, maar Makhachev vreest dat de stijvere materialen juist kunnen leiden tot meer snijwonden. De effectiviteit van de nieuwe handschoenen is dus ter discussie.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws