Wilder belooft succesvolle terugkeer: Kan hij zijn woorden waarmaken? Boks Nieuws
Boks Nieuws

Wilder belooft succesvolle terugkeer: Kan hij zijn woorden waarmaken?

Wilder belooft succesvolle terugkeer: Kan hij zijn woorden waarmaken?

Riyad, Saudi-Arabië - 26 mei 2024 - Voormalig WBC zwaargewicht kampioen Deontay Wilder (43-3-1, 42 KO's) beweert dat de "oude Deontay" terug is voor zijn gevecht aanstaande zaterdag tegen Zhilei Zhang (26-2-1, 21 KO's). Het gevecht wordt uitgezonden op DAZN PPV vanuit Riyad, Saudi-Arabië.

Wilder, die in zijn laatste vier gevechten slechts één overwinning behaalde, belooft zijn oude explosieve vechtstijl terug te brengen. De vraag is echter of hij zijn woorden kan waarmaken.

Twijfels over Wilder's Mentale Toestand

Promotor Eddie Hearn probeert het vertrouwen van Wilder te herstellen. Hij wil dat zijn bokser de agressie terugvindt die hij sinds zijn nederlaag tegen Tyson Fury in 2020 niet meer heeft laten zien. De peptalks van Hearn lijken echter weinig uit te halen. Wilder lijkt nog steeds mentaal aangeslagen door het gevecht met Fury.

Als Wilder zijn verleden kan loslaten en terug kan keren naar zijn oude vorm, kan hij gevaarlijk zijn voor Zhang. Echter, dit lijkt onwaarschijnlijk. De mentale klap van de Fury-nederlaag lijkt te groot te zijn.

Wilder Betwist Kritiek op stootkracht

In een reactie op de uitspraak van Joseph Parker dat hij harder slaat dan Wilder, zei de Amerikaan tegenover TNT Sports Boxing: "Joseph Parker is een gemiddelde vechter. Hij is niet beter dan mij. Ik was gewoon niet in vorm [afgelopen december]. Maar nu ben ik terug."

"Ik had geen drive, geen vuur. De oude Deontay is nu terug dankzij de mensen om me heen. 'We willen de Bronze Bomber zien. We willen die wilde man.' Dat zeiden ze letterlijk tegen me."

"Als je dat hoort, denk je: 'Ik kan mezelf zijn. Ik kan vrij zijn. Ik kan zeggen wat ik wil.' Dat brengt het vuur en de drive weer terug in mijn hart," aldus Wilder.

De Druk van het Kapteinschap

Promotor Eddie Hearn koos Wilder als teamcaptain voor zijn 5V5 competitie dit weekend. Hearn verklaarde: "Je moet je beste vechter kiezen, en dit is een moeilijke klus."

Hearn vervolgde: "Ik zag de quoteringen van de bookmakers. Ze maken Zhilei Zhang favoriet. Ik ben het daar niet mee eens. Maar die gesprekken waar Deontay over sprak, daar was ik bij. Het is okay om wild te zijn. Het is okay om gewelddadig te zijn. Dit is boksen. Dit is een gewelddadige sport, en ik weet dat Deontay Wilder andere zwaargewichten de stuipen op het lijf kan jagen."

Heeft Wilder het Verleden Verwerkt?

De realiteit is dat boksers niet langer bang zijn voor Wilder. Hij heeft al vier keer laten zien dat hij onder druk bezwijkt. Wilder beweert dat hij in zijn vorige gevechten werd tegengehouden en niet vrij was om aan te vallen.

Hij vertelt echter niet waarom hij werd tegengehouden en wie hem bang maakte om los te gaan. Het lijkt erop dat Wilder gewoon excuses verzint om te verklaren waarom zijn carrière is ingestort.

4 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws