Islam Makhachev daagt UFC-ster McGregor uit: 'Makkelijke prooi' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Islam Makhachev daagt UFC-ster McGregor uit: 'Makkelijke prooi'

Islam Makhachev daagt UFC-ster McGregor uit: 'Makkelijke prooi'

Islam Makhachev, de huidige UFC lichtgewicht kampioen, sluit een gevecht met Conor McGregor niet uit. Eerst richt hij zich echter op Dustin Poirier tijdens UFC 302 op 1 juni zijn derde titelverdediging.

Poirier werd de nummer 1 kanshebber nadat Arman Tsarukyan de titelkans afsloeg wegens een te korte voorbereiding na zijn gevecht tegen Charles Oliveira. Makhachev lijkt echter niet onder de indruk van Poirier's prestaties, met name zijn overwinningen op McGregor.

"Hij heeft Conor twee keer verslagen", zei Kamaru Usman tegen Makhachev in de 'Pound 4 Pound' Podcast. "Waarom zeg je dat hij Conor twee keer verslagen heeft? Iedereen kan Conor nu wel 10 keer verslaan", reageerde Makhachev.

McGregor heeft inderdaad verloren in drie van zijn laatste vier UFC-gevechten, en vier van zijn laatste vijf als je zijn bokspartij tegen Floyd Mayweather in 2017 meetelt.

Makhachev: McGregor is niet meer dezelfde vechter

De vete tussen Khabib Nurmagomedov (teamgenoot van Makhachev) en McGregor leverde beide vechters miljoenen op en brak records in pay-per-view-aankopen. Hoewel McGregor's prestaties in de Octagon achteruit zijn gegaan, blijft hij een grote publiekstrekker.

Makhachev staat open voor een gevecht met McGregor, mits beide hun volgende matchups winnen. "Waarom niet? Mensen zouden dom zijn om te weigeren", zei Makhachev. "Ik kan in augustus of september vechten met McGregor, als hij voorrang krijgt in de lightweight divisie."

Makhachev is echter sceptisch over McGregor's huidige vorm: "Deze gast is niet meer hetzelfde. Ik wil hem niet slecht laten voelen, maar iedereen weet dat hij niet meer in topconditie is. Vroeger, toen hij tegen Khabib vocht, was hij een high-level fighter. Maar nu is het te veel alcohol en te veel whiskey, hij is niet meer hetzelfde."

Poirier Krijgt Andere Kans op Titel - Makhachev Voorspelt Herhaling

Dustin Poirier neemt het op tegen Makhachev in wat waarschijnlijk zijn laatste kans is op de wereldtitel. Makhachev verwacht dat Poirier, net als in eerdere titelgevechten tegen Khabib Nurmagomedov en Charles Oliveira, zal worstelen met het grappling-aspect.

"Hij heeft zware handen en een goede guillotine, dat is het", zei Makhachev met een glimlach. "Worstelen en grappling? Nee. Iedereen weet dat hij daar altijd problemen mee heeft. Hetzelfde probleem. Maar ik moet hem op 1 juni verslaan en de diamant aan mijn riem toevoegen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws