Emotionele Angela Lee neemt afscheid van MMA-vechten en geeft ONE Championship-titel op MMA Nieuws
MMA Nieuws

Emotionele Angela Lee neemt afscheid van MMA-vechten en geeft ONE Championship-titel op

Emotionele Angela Lee neemt afscheid van MMA-vechten en geeft ONE Championship-titel op

Gisteravond tijdens ONE Fight Night 14 in Singapore kondigde de ster van ONE Championship, Angela Lee, haar pensionering aan. Het was een emotioneel moment voor de voormalige kampioen, want ze keerde niet terug om te vechten, maar om haar kampioensriem neer te leggen en de wereld te vertellen dat ze stopt met vechten.

Deze aankondiging komt slechts enkele dagen nadat Lee openhartig sprak over haar aanhoudende mentale gezondheidsproblemen, waaronder een poging tot zelfmoord in 2017, en de moeilijke tijd na het overlijden van haar 18-jarige zus Victoria, die in december 2022 haar eigen leven nam.

"Vandaag ben ik hier om officieel mijn pensionering aan te kondigen", zei Lee. "Het zijn ongelooflijke acht jaar geweest. Ik wil gewoon dank zeggen aan de fans, aan ONE Championship, aan Chatri Sityodtong, aan mijn teams en aan iedereen. Er zijn zoveel gevechten geweest, zowel in als buiten de kooi."

"Het laatste wat ik wil zeggen is dit, tegen de vechters en tegen iedereen die nu kijkt. Het grootste gevecht dat we ooit zullen aangaan, zal niet met een tegenstander voor ons zijn. Het grootste gevecht zal binnen in onszelf plaatsvinden. We gaan allemaal door moeilijke tijden, maar we blijven vechten. Elke dag zijn we overwinnaars als we ervoor kiezen om op te staan in het gezicht van tegenspoed. Dus heel erg bedankt, jongens. Ik hou van jullie. Dank je wel."

Einde van een tijdperk

Angela Lee, 27 jaar oud, maakte haar professionele debuut bij ONE Championship in 2015, op slechts 18-jarige leeftijd. Ze brak al snel door als een mogelijke wonderkind. Een ongeslagen reeks van 8-0 aan het begin van haar professionele carrière bracht Lee in de positie om voor de titel te vechten, die ze veroverde door de toenmalige kampioen Mei Yamaguchi te verslaan via een unanieme beslissing in mei 2018.

Hoewel Lee haar eerste titelverdediging verloor tegen Jingnag Xiong en haar daaropvolgende gevecht tegen Michelle Nicolini, herstelde Lee zich door wraak te nemen op de verliespartij tegen Xiong en vervolgens Stamp Fairtex te verslaan.

Lee nam voor het laatst deel aan een gevecht in september 2022, toen ze een spannende unanieme beslissing verloor in het derde gevecht tegen Xiong. De trilogie zat boordevol actie en werd door velen beschouwd als enkele van de meest opwindende gevechten in de geschiedenis van de organisatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws