Nate Diaz weigerde zwijggeld van de UFC aan te nemen! 'Geheim mocht niet naar buiten' Nieuws
Nieuws

Nate Diaz weigerde zwijggeld van de UFC aan te nemen! 'Geheim mocht niet naar buiten'

Nate Diaz weigerde zwijggeld van de UFC aan te nemen! 'Geheim mocht niet naar buiten'

In een opmerkelijke onthulling heeft voormalig MMA-kampioen Josh Thomson beweerd dat Nate Diaz geld heeft afgewezen van de UFC, om te voorkomen dat zijn positieve dopingtest geheim zou worden gehouden.

Thomson (22-9 MMA) beweert dat Diaz geld werd aangeboden door de UFC om te voorkomen dat zijn positieve dopingtest zijn gevecht met Jorge Masvidal bij UFC 244 zou beïnvloeden.

Nate Diaz (21-13 MMA) stond tegenover Jorge Masvidal (35-17 MMA) in november 2019 tijdens UFC 244. Het resultaat was dat Diaz verloor van 'Gamebred' via TKO in het weltergewicht gevecht, waarbij Masvidal tot BMF-kampioen werd gekroond.

De Achtergrond

Nate Diaz werd inderdaad in oktober 2019 door de Amerikaanse Anti-Doping Agency (USADA) geïdentificeerd voor een positieve dopingtest, vlak voor UFC 244. Later bleek dat deze positieve test te wijten was aan verontreinigde voedingssupplementen die door de vechter werden gebruikt.

Volgens Thomson was de UFC bereid om de testresultaten geheim te houden tot na het gevecht. Diaz stond er echter op dat het probleem onmiddellijk werd aangepakt.

Vergelijking met een andere zaak

Deze onthulling komt in het licht van recent nieuws dat Mark Hunt zijn rechtszaak tegen de UFC, Dana White en Brock Lesnar heeft verloren. Hunt beschuldigde de organisatie ervan op de hoogte te zijn geweest van het gebruik van prestatieverhogende middelen (PED's) door Lesnar voorafgaand aan hun gevecht bij UFC 200.

Tijdens de 'Weighing In'-podcast met John McCarthy werd aan Josh Thomson gevraagd of hij dacht dat de UFC op de hoogte was van Lesnars dopinggebruik vóór zijn gevecht met Mark Hunt. Thomson antwoordde hierop:

"Kijk, dit is wat ik ervan vind. Kijk naar wat ze probeerden te doen met Nate Diaz. Hij testte positief en ze zeiden: 'We zullen alles na het gevecht regelen.' En Nate zei: 'Nee, we lossen het nu op.' Dit betekent dat ze wisten dat Nate positief testte en toch wilden ze hem laten vechten... Dus ik zeg niet dat ze dit niet hebben geprobeerd of niet zouden proberen."

Thomson ging verder en herhaalde zijn standpunt:

"Toen ik naar (Lesnar) kijk, bedoel ik dat dit in de vroege dagen van USADA was. Ik weet het niet. Ik wil niet zeggen dat ze het wisten, maar ik wil wel zeggen dat op basis van de geschiedenis - waarvan ik alleen dit geval kan noemen - ze hebben geprobeerd Nate te laten vechten en zeiden: 'We lossen het later wel op'... Ik ken mensen in Nate's team die zeiden dat ze zelfs geld hebben aangeboden. Ze probeerden het af te doen als een misverstand."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws