MMA kampioen Angela Lee spreekt over eigen zelfmoordpoging! Bekend zelfdoding zus Victoria (18) Nieuws
Nieuws

MMA kampioen Angela Lee spreekt over eigen zelfmoordpoging! Bekend zelfdoding zus Victoria (18)

MMA kampioen Angela Lee spreekt over eigen zelfmoordpoging! Bekend zelfdoding zus Victoria (18)

Angela Lee, de atoomgewicht MMA-kampioen van ONE Championship, heeft onthuld dat haar auto-ongeluk uit 2017 eigenlijk een zelfmoordpoging was. De dat de dood van haar jongere zus Victoria zelfdoding was.

De kampioen heeft nu voor het eerst openbaar bevestigd dat haar 18-jarige zus, Victoria Lee, haar eigen leven heeft genomen. Dit nieuws volgde op de tragische dood van Victoria, die op tweede kerstdag van vorig jaar plaatsvond, maar de familie had toen de doodsoorzaak niet bekendgemaakt. Angela Lee heeft sinds het ongeluk niet meer gevochten en overweegt met pensioen te gaan. Ze zal binnenkort in Singapore "een grote verklaring" afleggen over haar toekomst.

Angela Lee, die op haar 20e de jongste vrouwelijke MMA-wereldkampioen werd, onthulde dat ze destijds immense druk en stress ervoer, vooral in verband met het gewichtsverlies dat nodig was voor een geplande wedstrijd tegen Mei Yamaguchi. Ze voelde zich gevangen en kon haar gevoelens niet met anderen delen, uit angst om haar familie teleur te stellen. Op 6 november 2017, de avond van het ongeluk, probeerde ze wanhopig om nog meer gewicht te verliezen, wat leidde tot een zelfmoordpoging.

Faalangst en schaamte

Het auto-ongeluk zelf vond plaats in Hawaii en resulteerde in een hersenschudding, lichte brandwonden en een rugblessure voor Angela Lee. Ze vertelde destijds dat ze in slaap was gevallen achter het stuur, maar nu heeft ze bevestigd dat het opzettelijk was om haar eigen leven te beëindigen. Na het ongeval wachtte ze een tijdje in haar auto, waarin ze overleefde ondanks dat ze op dat moment geen zin had om te leven, zegt Lee tegen SCMP vandaag.

Angela Lee deelt haar verhaal nu om bewustzijn te creëren over geestelijke gezondheid en heeft een non-profitorganisatie genaamd Fightstory opgericht. Deze organisatie is geïnspireerd door haar zus Victoria en heeft als doel levens te redden en de wereld een betere plek te maken voor mensen die worstelen met geestelijke gezondheidsproblemen. De familie van Angela Lee heeft ook te maken gehad met de impact van deze gebeurtenissen, met haar vader en coach die met pensioen is gegaan en hun sportschool die na Victoria's dood heropend is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws