Backflip leidt tot UFC drama: Potieria wil nederlaag ongeldig laten verklaren MMA Nieuws
MMA Nieuws

Backflip leidt tot UFC drama: Potieria wil nederlaag ongeldig laten verklaren

Backflip leidt tot UFC drama: Potieria wil nederlaag ongeldig laten verklaren

Ihor Potieria hoopt dat zijn nederlaag tegen Michel Pereira op UFC 301 wordt omgezet in een ‘no-contest’. De Oekraïense vechter verloor op 4 mei in Rio de Janeiro, Brazilië via guillotinek choke binnen een minuut. Na afloop klaagde hij echter over een illegale stoot van Pereira.

De twist zit hem in een backflip die Pereira uitvoerde tijdens het gevecht. Bij de landing kwam zijn been volgens Potieria op illegale wijze op diens hoofd terecht.

Op zijn Instagram-pagina schreef Potieria zondag dat Pereira een “illegale trap” uitdeelde en voegde toe: “Misschien komt er toch gerechtigheid en wordt dit gevecht geannuleerd.” De Braziliaanse MMA Athletic Commission (CABMMA) bevestigde aan MMA Fighting dat Potieria beroep heeft aangetekend.

Illegale actie of acrobatische manoeuvre?

“Drie bekende Amerikaanse sportcommissies noemden het een diskwalificatie,” schreef Potieria op Instagram. “Maar het gevecht was in Brazilië, dus we zullen zien wat de sportcommissie van Rio de Janeiro ervan zegt, want zij wilden er in eerste instantie ook een diskwalificatie van maken. Ik accepteer alles wat me wordt geboden en ik wil dat alles eerlijk verloopt.”

“Natuurlijk ziet iedereen alleen een coole salto, maar nogmaals, de regels worden tijdens een gevecht tegen mij overtreden en ik wil niet dat dit weer ongestraft blijft. Dus ik wacht op nieuws… Op een dag komen we elkaar weer tegen en zal de uitslag van ons gevecht compleet anders zijn. Geef me alleen even de tijd om me volledig voor te bereiden!”

Potieria vecht voor gerechtigheid

Scheidsrechter Fernando Portella besprak de kwestie met andere CABMMA-functionarissen voordat hij de officiële beslissing als een submission-overwinning voor Pereira uitsprak. De Braziliaanse middengewichtvechter, die nu op een reeks van acht overwinningen staat, zei op zijn persconferentie na het gevecht: “Het uitvoeren van zo’n move is een risico, maar ik ben degene die risico’s neemt.”

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws