Spektakel op UFC 301: Backflip knock-out en guillotine choke zorgt voor ophef MMA Nieuws
MMA Nieuws

Spektakel op UFC 301: Backflip knock-out en guillotine choke zorgt voor ophef

Spektakel op UFC 301: Backflip knock-out en guillotine choke zorgt voor ophef

Michel Pereira blijft entertainen en domineren in de octagon, met een overwinning in minder dan een minuut tegen Ihor Potieria op UFC 301 afgelopen acht.

Pereira liet wederom een onwerkelijke prestatie zien op UFC 301, door Potieria te verslaan in net geen minuut.

De Braziliaan dropte Potieria al vroeg met een combinatie. Terwijl Potieria op zoek was naar upkicks, voerde Pereira een spectaculaire backflip uit en landde hij bovenop zijn tegenstander.

Guillotine choke

Vervolgens pakte Pereira Potieria in een guillotine choke, waardoor de Oekraïner genoodzaakt was op te geven.

Scheidsrechters bekeken de beelden na de fight, omdat replays mogelijk lieten zien dat een van Pereira's knieën op Potieria's hoofd landde na de backflip. Dit zou als een illegale stoot op een grounded fighter kunnen worden beschouwd.

Pereira's bizarre overwinning zorgt voor discussie

De overwinning van Pereira heeft voor veel discussie gezorgd met fans die zich afvragen of de knock-out legaal was. Sommigen vinden dat Pereira's backflip een illegale manoeuvre was terwijl anderen beweren dat het een slimme en creatieve manier was om zijn tegenstander te verslaan.

Het is mogelijk dat de organisatie het gevecht opnieuw bekijkt en een beslissing neemt over de uitslag.

De UFC heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over de mogelijke illegale actie

Ondanks de controverse rondom zijn overwinning, heeft Pereira wederom bewezen een van de meest opwindende vechters in de UFC te zijn. De Braziliaan staat bekend om zijn spectaculaire vechtstijl en zijn onvermoeibare aanvalslust.

Of Pereira's overwinning standhoudt zal de tijd leren. Eén ding is zeker de vechter heeft opnieuw de aandacht van de MMA-wereld op zich gevestigd.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws