Rico Verhoeven over dopinggebruik topvechter: 'Niet welkom in de ring' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Rico Verhoeven over dopinggebruik topvechter: 'Niet welkom in de ring'

Rico Verhoeven over dopinggebruik topvechter: 'Niet welkom in de ring'

Het aankomende weekend staat in het teken van grootschalige vechtsportactie, met niemand minder dan Rico Verhoeven die zich voorbereidt op zijn titelverdediging op Glory Collision 6 tegen Tariq Osaro.

Terwijl Verhoeven zich klaarmaakt voor dit spannende evenement, werpt hij alvast een blik op de toekomst, waarin hij niet van plan is om de handschoenen aan de wilgen te hangen. Zijn ambities strekken zich uit tot andere vechtsporten, waaronder MMA en boksen.

Tijdens een recente live uitzending van "The MMA Hour," gehost door Ariel Helwani, werd Verhoeven gevraagd naar zijn mening over de pensionering van zijn voormalige rivaal, Alistair Overeem.

Standpunt Overeem's pensionering en dopingkwestie

Verhoeven liet er geen twijfel over bestaan en verklaarde onomwonden dat de pensionering van Overeem hem "niets kan schelen." Een confrontatie tussen de twee grootheden heeft nooit plaatsgevonden, en achteraf gezien lijkt dit een zegen te zijn geweest. Na Overeem's laatste gevecht met Badr Hari kwam aan het licht dat hij betrokken was bij een dopingkwestie, iets wat Verhoeven ten zeerste afkeurt.

Verhoeven heeft een uitgesproken aversie tegen dopinggebruik in de vechtsportwereld. Hij is van mening dat het een oneerlijk voordeel biedt aan degenen die het inzetten tegen niet-gebruikende tegenstanders, en benadrukt dat het niet alleen oneerlijk is, maar ook levensgevaarlijk kan zijn, met het risico op ernstige blessures en nog ergere gevolgen.

Verhoeven sprak zich duidelijk uit over zijn standpunt, waarbij hij zei: "Ik hou er echter niet van om tegen valsspelers te vechten... Je bent niet eens welkom in de ring." Terwijl het aankomende weekend in het teken staat van Verhoeven's titelverdediging, blijft hij vastberaden om zijn sportieve integriteit hoog te houden en te streven naar grotere hoogten in de vechtsportwereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws