Emoties bij afscheidsgevecht doodzieke kickbokser Robbie Hageman Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Emoties bij afscheidsgevecht doodzieke kickbokser Robbie Hageman

Emoties bij afscheidsgevecht doodzieke kickbokser Robbie Hageman

Robbie Hageman (31) nam afgelopen weekend noodgedwongen afscheid van het kickboksen met een bijzonder gevecht.

Na twee operaties, 28 bestralingen en vijf chemokuren stond hij in een goed gevuld Indoor Sportcentrum in Eindhoven om een gevecht aan te gaan. Hij had echter te horen gekregen dat er geen harde klappen tegen het hoofd mochten worden gegeven, iets wat op het laatste moment door de Vechtsportautoriteit werd besloten.

Toch hield hij vast aan zijn droom om af te sluiten. Nadat het gevecht eindigde in een gelijkspel, sprak de emotionele voormalig Glory vechter het publiek toe. "We leven in een wereld waarin het wat naar de verwijfde kant gaat, dat vind ik heel erg jammer”, verwoordde hij zijn gevoelens.

Laatste kickbokspartij Robbie Hageman vol emotie

Hageman heeft al vijf jaar onder een levensbedreigende tumor in zijn hoofd. Een arts had hem verteld dat het onmogelijk was om de ring weer in te stappen. Maar Hageman bleef strijden, mede dankzij de steun van zijn familie waaronder vrouw Chantal die al negen jaar voor hem klaar staat.

Dit najaar vertrekt Hageman naar de Verenigde Staten waar een alternatieve behandelingswijze hem hoop geeft op een toekomst waarin zijn drie zoons en dochtertje kunnen opgroeien.

Om deze reis mogelijk te maken heeft Hageman tot op heden al een bedrag van 200.000 euro ingezameld, terwijl 475.000 euro nodig is. Eerst wil hij echter van zijn afscheid genieten. ,,Het is mooi geweest, ik ga nu verder met het belangrijkste gevecht in mijn leven.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws