Einde Rico Verhoeven's Glory dominantie: Oud rivaal wil rematch Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Einde Rico Verhoeven's Glory dominantie: Oud rivaal wil rematch

Einde Rico Verhoeven's Glory dominantie: Oud rivaal wil rematch

Rico Verhoeven staat al jaren aan de top bij de Glory zwaargewichten maar daar zal ooit een einde aan komen. Jonge uitdagers jagen op de titel met Levi Rigters voorop.

Dat er een nieuwe zwaargewicht kampioen komt bij Glory staat buiten kijf volgens kenners van de sport. Inmiddels meer dan 10 jaar de Glory gouden titelriem te hebben gedragen lijkt het een kwestie van tijd. Toch is het niet zo eenvoudig Verhoeven van zijn troon te stoten die heeft bewezen van een tegenslag snel te kunnen herstellen.

Tijdens de Glory zwaargewicht Grand Prix van afgelopen maart bleek hoe de conditionering van Verhoeven hem behoedde voor een nederlaag van Rigters. Een spinning backfist felde even de kampioen die zich wist te herstellen. Toch is dit niet zonder kritiek op topkickbokser Rigters want deze had moeten doorpakken maar leek te aarzelen een verdere aanval door te zetten.

Rigters had Verhoeven bijna verslagen

"Levi Rigters had Rico Verhoeven bijna verslagen", was veelal te lezen. Als sportman die een winst najaagt heb je niet veel aan bijna maar telt alleen de winst. Rigters hoopt op een rematch om de critici de mind te snoeren. Grote kans ook dat deze komt mits in de tussentijd Rigters niet tegen een verlies aanloopt. Op Glory 92 dit weekend treft hij de nu nog onbekende Nico 'Big Sexy' Horta die zal proberen roet in het eten te gooien van Rigters vooruitgeschoven positie.

"Hoelang kan Rico Verhoeven nog genieten van zijn kampioenschap? Tot mijn rematch met hem", antwoord Rigters vastberaden die ook zegt wel eerst meer partijen nog te moeten draaien. Wat Verhoeven betreft deze kan het af met minder en heeft omgerekend om de 14 maanden zijn titel verdedigd en is dus significant minder actief dan alle andere vechters of kampioenen bij Glory.

levi rigters

Verhoeven fans zouden hun kampioen dan ook graag veel meer in de ring willen zien. Toch lijkt dat niets uit te maken om zijn titel te houden en lijkt hij onverslaanbaar. Zal het Rigters mits een rematch komt het dan wel lukken. Critici zien liever een Jamal Ben Saddik of Antonio Plazibat, waar het de afgelopen tijd verdacht stil omheen is de kampioen uitdagen voor diens titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws