'Bahram Rajabzadeh had Rico Verhoeven kunnen verslaan maar kreeg de kans niet!' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Bahram Rajabzadeh had Rico Verhoeven kunnen verslaan maar kreeg de kans niet!'

'Bahram Rajabzadeh had Rico Verhoeven kunnen verslaan maar kreeg de kans niet!'

Bahram Rajabzadeh is wellicht de nieuwe ster in de kickbokswereld. De Azerbeidzjaan imponeerde vriend en vijand tijdens de Glory zwaargewicht Grand Prix in maart 2024. Hij won weliswaar niet het toernooi, maar sleepte wel de "Fighter of the Night" award in de wacht. Daarmee drukte hij zijn stempel op het toernooi en de kickbokswereld in het algemeen.

Agressieve stijl en Badr Hari vibes

Insiders zien in Rajabzadeh een potentiële opvolger van Rico Verhoeven als de heerser van Glory. Wat hem extra speciaal maakt is zijn agressieve vechtstijl, die doet denken aan de hoogtijdagen van Badr Hari.

Tijdens een persconferentie voor de Grand Prix liet hij al zien dat hij niet van plan is om spelletjes te spelen: hij sloeg met een harde klap op tafel om zijn ernst te benadrukken.

Glory zet Rajabzadeh in de schijnwerpers

Ook Glory lijkt de populariteit van Rajabzadeh te erkennen. De organisatie zet hem op 27 april in tijdens Glory 91 in Parijs tegen Stanislav Kazantsev.

"Dat Glory Rajabzadeh erkent is een goede zaak," zegt een insider. "Hij heeft in de Grand Prix laten zien dat hij, als de lichtste deelnemer, ver kan komen." Rajabzadeh protesteerde tegen de uitslag van zijn gevecht tegen Levi Rigters, maar dit protest werd afgewezen.

"Als het protest was toegewezen, dan had Rajabzadeh in de finale tegen Rico gestaan. Dat had best weleens goed kunnen uitpakken voor de Azerbeidzjaanse kickbokser."

Bahram Rajabzadeh

Bahram Rajabzadeh is een Azerbeidzjaanse kickbokser en coach. Hij is momenteel gecontracteerd bij GLORY, een organisatie voor kickbokswedstrijden.

  • Nationaliteit: Azerbeidzjaans (geboren in Iran)
  • Sport: Kickboksen
  • Gewichtklasse: Heavyweight (+91 kg)
  • Organisatie: GLORY
  • Bekendheid: 2023 Breakout Fighter of the Year Finalist

Rajabzadeh begon met sporten op jonge leeftijd (7 jaar) en behaalde in 2016 het Azerbeidzjaanse kampioenschap kickboksen. In 2019 tekende hij bij GLORY en is daar uitgegroeid tot een topvechter in de lichtzwaar en zwaargewicht divisie van Glory.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws