Uitslag protest Glory's Bahram Razabadjeh bekend: Controversieel gevecht met Rigters Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Uitslag protest Glory's Bahram Razabadjeh bekend: Controversieel gevecht met Rigters

Uitslag protest Glory's Bahram Razabadjeh bekend: Controversieel gevecht met Rigters

Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh vochten een ware oorlog uit in de ring tijdens de Glory Grand Prix in het GelreDome. Rajabzadeh verloor maar tekende protest aan, dit werd echter afgewezen waardoor de winst bij Rigters blijft.

De Glory Grand Prix van 9 maart was het toneel van een intense en onvergetelijke wedstrijd tussen twee zwaargewichten in de kickbokswereld: Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh. Hun gevecht werd al snel een ware oorlog in de ring, waarbij elke vechter zijn uiterste best deed om de overhand te krijgen.

Controverse en protest na de wedstrijd

Ondanks de ongekende inzet van beide vechters, leidde de wedstrijd tot een controversiële uitkomst. Bahram Rajabzadeh, die de wedstrijd verloor, kon zich niet vinden in de beslissing van de scheidsrechter om hem 8 tellen tegen te geven.

Zijn protest in de ring was hevig en dit protest werd voortgezet buiten de ring, in de hoop op een herziening van de uitslag. "Rajabzadeh was het niet eens met de uitslag. Hij vond de 8 tellen niet terecht en protesteerde," aldus een vertegenwoordiger van de sanctionerende bond V.O.N.

Besluit staat vast

Ondanks een zorgvuldig ingediend protest door Rajabzadeh en zijn team, concludeerde de V.O.N. dat de 8 tellen terecht waren toegekend. Levi Rigters, die de controverse rond het protest zag als een potentiële kantelpunt in het toernooi, bleef de officiële winnaar.

"Het had het verloop van het gevecht en toernooi kunnen beïnvloeden," reflecteerde Rigters in een podcast over de impact van de 8 tellen. Het bleef dus nog even spannend voor Rigters en Rajabzadeh. Rigters zelf zegt in een podcast dat als de 8 tellen waren toegekent dit het verloop van het gevecht en toernooi had kunnen beïnvloeden. Rigters verloor uiteindelijk in de finale van Glory kampioen Rico Verhoeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws