Jakhalzen: 'Badr Hari kan het ook nooit goed doen' (Column) Columns
Columns

Jakhalzen: 'Badr Hari kan het ook nooit goed doen' (Column)

Jakhalzen: 'Badr Hari kan het ook nooit goed doen' (Column)

De rellen bij Glory 80 in Hasselt zijn inmiddels wereldnieuws, of eerder gezegd Badr Hari. Naar de kickbokslegende wordt door een groot aantal personen gewezen als de schuldige. De vraag rijst waarom en of dit wel zo fair is.

Hoe je het ook wendt of keert de rellen hebben een flinke smet op het kickboksen veroorzaakt. De toekomst van de sport lijkt volgens een aantal critici zelfs in gevaar. Opvallend is dat er veelal naar een persoon wordt gewezen, in dit geval Badr Hari. Maar is dit wel terecht?

Een ieder die in de Trixxio Arena aanwezig was kan beamen dat er ver voor het gevecht van Badr tegen Arek Wrzosek al spanningen heerste. De atmosfeer was geladen maar is dat niet bij veel sport evenementen? Neem het voetbal, daar is dit niet anders. Wie er begon met rellen is niet eens interessant meer, wel hoe dit had kunnen worden voorkomen. En daar kunnen vechters nooit verantwoordelijk voor worden gehouden.

Irritatie

Wat irriteert is alle verhalen die opduiken veelal van mensen die er niet eens bij waren. Ook uit de hoek van de gevestigde pers. Zo was vanmorgen Erik Dijkstra (bekend van de Jakhalzen), te horen op NPO 2 die zijn wekelijkse sport praatje hield. Een en al negativiteit over het Glory event en met een vingerwijzing naar Badr.

Zijn kompaan en mede jakhals Frank Evenblij verklaarde volgens Dijkstra zelfs nooit meer naar een kickbokswedstrijd toe te gaan, wellicht grappig bedoelt maar dan nog. Hoe stigmatiseer je een sport en werkt je mee aan de afbreuk, terwijl je wel naar het voetbal gaat waar het zwermt van de hooligans en incidenten. Niet te volgen eigenlijk.

Ook ex-sporter en top hockeyster Fatima Moreira de Melo had zo haar mening bij RTL Boulevard. Door de rellen was alles kapot gemaakt waar Rico Verhoeven zo zijn best voor heeft gedaan. Maar hebben andere kickboksers ook niet meegeholpen de sport naar een hoger niveau te tillen.

Niet lekker

Dit is maar een voorbeeld, men lijkt uit op het neerhalen van het kickboksen in zijn geheel en Badr in het proces mee te nemen. Natuurlijk is hij geen onbeschreven blad, dat is bijna niemand. Maar om jarenlang terug te grijpen op iemands verleden. ,,Als Badr vecht is er wel altijd wat", riep iemand. Maar he, ga eens naar een risico voetbal wedstrijd, of daar niets gebeurt.

Het zal Badr ook niet lekker zitten dat de boel werd verstoord en afgeblazen. Een vechter wil vechten en niet onverrichter zake een ring uit stappen. Het zal nu aankomen op Glory en hoe deze acteert. Simpel onderzoek doen samen met justitie zal niet genoeg zijn. Immers is de organisatie ook verantwoordelijk over zaken als veiligheid, naast het neerzetten van top wedstrijden. Persoonlijk hoop ik dat het kickboksen het overleeft......

*Ingezonden column

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws