WBC beveelt bokswedstrijd Canelo Alvarez vs Avni Yildirim Boks Nieuws
Boks Nieuws

WBC beveelt bokswedstrijd Canelo Alvarez vs Avni Yildirim

WBC beveelt bokswedstrijd Canelo Alvarez vs Avni Yildirim
WBC beveelt bokswedstrijd Canelo Alvarez vs Avni Yildirim

De WBC heeft Canelo Alvarez en Avni Yildirim bevolen om te vechten voor de vacante super middengewicht titel. Zo werd dinsdag bekendgemaakt.

De WBC-titel kwam vrij nadat David Benavidez er zaterdag niet in slaagde om de verdediging van de titel tegen Roamer Angulo uit Colombia te doen. Benavidez, die van de titel werd ontdaan nadat hij bijna drie pond boven de limiet van 168 pond woog, versloeg Angulo in de 10e ronde.

Alvarez heeft niet meer gevochten sinds hij op 2 november in Las Vegas de toenmalige WBO licht zwaargewicht titelhouder Sergey Kovalev uitschakelde. Alvarez zou de titel dagen later vacant stellen.

Verplicht gevecht

De Turkse bokser Yildirim, heeft sinds 23 februari vorig jaar niet meer gevochten. Hij verloor destijds van Anthony Dirrell via een technische beslissing in Minneapolis, Minnesota. Het gevecht werd in ronde 10 gestopt door een arts. Dit vanwege een snee boven Dirrell's oog.

In een verklaring zegt de WBC; "De raad van bestuur van de WBC heeft met 36-1 gestemd om Canelo Alvarez te laten vechten. Tegen de verplichte uitdager van de WBC Avni Yildirim. Voor het vacante WBC-kampioenschap super middengewicht."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws